Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvori bliski premijeru

NAPOKON RASPLET Odluka o novom šefu SOA-e u iduća 24 sata?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već sedmi tjedan premijer Tihomir Orešković govori da će odluku o novom ravnatelju SOA-e donijeti idući tjedan. Trebao je to biti ovaj, ali još nije razriješen ni napola smijenjeni Dragan Lozančić. Premijer doznajemo, planira to učiniti u paketu, nakon što s predsjednicom dogovori novog čelnog čovjeka SOA-e. Svoje ambicije tu ima i prvi potpredsjednik Tomislav Karamarko, koji je sve nezadovoljniji Oreškovićevim potezima.

'Ovaj tjedan, kad nađem vremena, malo ću se početi fokusirati i na ove teme. Za gospodina Lozančića ćemo odlučiti ovih dana', najavio je još prije više od mjesec dana premijer Tihomir Orešković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Orešković će predložiti kandidata Predsjednicu brine 'nedostatak brzine' u odluci o smjeni šefa SOA-e Slika nije dostupna Premijer i dalje razmišlja Karamarko: Ako premijer ne potpiše Lozančićevo razrješenje onda smo u blokadi

I tako već mjesec i pol. Početkom veljače predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je potpisala zahtjev za smjenom Dragana Lozančića. Očekivala je da će i premijer supotpisati, ali još nije.

'Ovo je pitanje koje svakako treba riješiti jer se previše odugovlači', smatra predsjednica.

Prije dva dana, premijer je napokon predložio ime predsjednici. Navodno je riječ o Danijelu Markiću, jednom od šefova u SOA-i. HDZ-u on ne odgovara jer misle da je preblizak Lozančiću. Predsjednica još odlučuje o prijedlogu.

'Meni su ciljevi potpuna profesionalizacija i depolitizacija i neovisnost o bilo kome, bilo kojoj struji u Hrvatskoj', kazala je predsjednica.

U državnom vrhu vlada zavjet šutnje na temu SOA. Međutim, iz krugova bliskih premijeru može se doznati kako bi odluka o novom šefu SOA-e mogla biti donijeta u iduća 24 sata.

U HDZ-u ne misle da će tako brzo. A očekivanja Tomislava Karamarka su jasna.

U ovoj igri živaca, šef HDZ-a, ocjenjuje stručnjakinja za komunikaciju, sve više pokazuje nervozu.

'Zapravo gledajući svo troje njih, nitko se ne snalazi baš najbolje. Posebice premijer koji pokazuje najveću razinu neodlučnosti, ne samo postupcima već i verbalno', smatra dr.sc. Gabrijela Kisiček.

Predsjednica treba odlučiti hoće li podržati premijerova kandidata. Nekomu se odluka neće svidjeti. Ili premijeru ili njezinom bivšem stranačkom šefu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene