Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Navodni iskaz USKOK-u

Snimili smo imanje na kojem se navodno čuva skriveno umjetničko blago

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako je, naravno, istinit dio iskaza mesara Stjepana Fiolića da je Ivi Sanaderu na ruke dao 10 milijuna kuna i milijun eura koji je procurio u medije, mogao bi bivšem premijeru preokrenuti sudbinu i ponovno ga vratiti u pritvor.

Prema istom iskazu, Fiolić je čuvao i nestale Sanaderove umjetnine te satove koje policija traži već dvije godine. Sanaderova obrana za sve prvi put čuje. Snimili smo imanje na kojem se, navodno, čuva skriveno umjetničko blago.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OSUĐEN ZBOG KORUPCIJE Ništa od obnove postupka: Sud odbio Čobankovićev zahtjev Slika nije dostupna "Trebalo bi doraditi zakon" Izlaze li mnogi okrivljenici iz poznatih korupcijskih afera s preblagim kaznama?

Prema pisanju Večernjeg lista, upravo unutar tih 70 tisuća kvadrata Stjepan Fiolić sakrio je Sanaderove skupocjene umjetnine prije nego što su ga uhitili, kako je rekao istražiteljima.

Slike su na imanju navodno bile i prije nekoliko mjeseci kada je policija u sklopu afere Planinska, detaljno pretražila luksuzno Fiolićevo imanje. No, čini se kako tada istražitelji slike nisu pronašli.

>> 'Medijski napisi o 20-ak milijuna Sanaderu na ruke nisu sasvim točni'

Pet umjetnina Vlahe Bukovca policija traži od 2010., nakon što ih nisu uspjeli pronaći prilikom pretrage kuće u Kozarčevoj. Raspisali su domaću i inozemnu potragu, ništa nije dalo rezultata. Navodno vrijede 230.000 eura, a neki spominju da je u skrivanju pomogao Sanaderov splitski prijatelj Jerko Rošin.

'Jesu li te špekulacije odraz nečega što je Fiolić rekao ili nije, to nemam pojma. Ako je stvarno rekao onda mogu reći: Štef, što ti bi, i ništa više', rekao je Rošin. Prilikom pljenidbe nisu pronađeni ni skupocjeni satovi koje Sanader nikad nije prijavio u imovinskoj kartici. Vrijede 190.000 eura, a nestali su čim se počela češljati njegova imovina.

'Kad sam došao, odmah su me pitali koja je ura, i proglasili su me za čuvara državnih satova, kao što je ono pečata, sad sam ja satova. Pitaju me je li dovoljno brinem o tome, je li ih navijam, mijenjam baterije, je li ih pomičem da rade, jer oko satova ima posla', rekao je Rošin.

Uz skrivanje blaga, Fiolić je navodno otkrio i da je Sanaderu predao 10 milijuna kuna. I milijun eura u kešu. Njegovi odvjetnici o tome ne znaju ništa. Istraga je otvorena prije dva mjeseca, ali nisu vidjeli spis.

'U svakom slučaju, mi sada imamo novog Barišića. Gospodin Sanader tvrdi da ništa od toga nije istina i vidjet ćemo kad vidimo spis i kad vidimo u čemu se sastoje dokazi. Tada ćemo moći dati neku ozbiljniju obranu', rekla je Jadranka Sloković, odvjetnica Ive Sanadera.

Istraga je tajna. Ali, informacije i ovaj put cure u javnost. Sanaderovi odvjetnici više puta podnosili su kaznene prijave zbog toga, nitko ništa nije poduzeo. Ako policija ona imanju pronađe Bukovce i satove, mesar je govorio istinu. Fiolićev odvjetnik bez komentara, samo poručuje - dio objavljenog iskaza nije točan.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene