Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fiolićev odvjetnik tvrdi

'Medijski napisi o 20-ak milijuna Sanaderu na ruke nisu sasvim točni'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Odvjetnik Stjepana Fiolića Ante Madunić izjavio je danas kako nisu 'sasvim točni medijski napisi' po kojima je njegov branjenik nedavno priznao USKOK-u da je bivšem premijeru Ivi Sanaderu dao na ruke oko 20 milijuna kuna i sakrio slike Vlahe Bukovca iz Sanaderove kolekcije.

Madunić nije želio više govoriti o tome zbog tajnosti istrage u slučaju oko prodaje zgrade u Planinskoj ulici. USKOK je u travnju pokrenuo istragu protiv Sanadera, te bivšeg zastupnika HDZ-a i vlasnika lanca mesnica Stjepana Fiolića, bivšeg ministra regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petra Čobankovića i sudskog vještaka Mate Bitange zbog nezakonitosti oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu, teške 26,4 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Dino Drpić - 1 Velik dug Nova svjedočenja na suđenju Zdravku Mamiću: Na sudsku klupu sjeo Dino Drpić i optužio Dinamo

>> Fiolić priznao da je Sanaderu dao 20 milijuna kuna?

Mediji su objavili da je Fiolić nedavno otkrio USKOK-ovim istražiteljima da je Sanader kod njega sakrio pet Bukovčevih slika, procijenjenih na 230.000 eura i da je Sanaderu dao oko 20 milijuna kuna izvučenih iz prodaje zgrade u Planinskoj.

Policija je prošle godine raspisala međunarodnu potragu za pet slika Vlahe Bukovca iz Sanaderove umjetničke zbirke, koje nisu pronađene u pretrazi kuće i poslovnih prostora bivšeg premijera. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene