Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zimski uvjeti

Snijeg u Dalmaciji i Istri, Lika zametena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gusti snijeg počeo je u Zadru padati nešto poslije 13 sati i već u sat vremena zabijelio je sve prometnice i krovove zgrada.

Snijeg je izazvao gužve u prometu na gradskim prometnicama, no za sada nema dojava o prometnim nezgodama.Hrvatski autoklub javio je da su, uz ograničenja koja već postoje na glavnim prometnicama zbog snijega, od 14 sati proglašeni zimski uvjeti na autocesti Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo, zbog čega se isključuju kamioni s prikolicama i tegljači s poluprikolicama na čvoru Kikovica i na odmorištu Vukova Gorica.

Pročitajte i ovo Snijeg radi probleme u prometu Zimski uvjeti U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu Nevrijeme na moru U prekidu brojne linije Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate

Snijeg nije odlučio poštediti ni Istru. Samo nekoliko dana nakon što je zabijelio sjeverne i srednje djelove Istre, prije podne je počeo padati i u Puli. Zasad se snijeg ne zadržava na prometnicama u gradskom središtu, niti otežava promet, no policija poziva vozače na opreznu vožnju. Trenutačna temperatura zraka u Puli je dva Celzijeva stupnja, a u Pazinu, gdje također pada gust snijeg, izmjerena su tri stupnja ispod ništice.

Promet je zbog snijega i jakog vjetra otežan i u Lici, a preko prijevoja Vratnik, Baške Oštarije, Kapela i Ljubovo snježna mećava smanjuje vidljivost na manje od 20 metara. Zbog snježnih nanosa viših od jednog metra za sav je promet zatvorena državna cesta Donji Lapac - državni granični prijelaz Užljebić. Na cestama ima ugažena snijega, a zimska služba 'Lika Cesta' u trećem je stupnju pripravnosti i na terenu je 80 kamiona s ralicama, odbacivači snijega i timovi cestara. Savjet vozačima je da ne kreću na put bez zimske opreme odnosno lanaca za snijeg.

U Korenici i nekoliko odmorišta uz Ličku magistralu stoji desetak kamiona s prikolicama i tegljača jer na svim državnim cestama koreničkog i plitvičkog područja vrijede zimski uvjeti vožnje. Oko 40 centimetara snijega otežava promet i na lokalnim i županijskim cestama na širem području Gospića.Zbog olujnog vjetra povremeno s orkanskim udarima dionicom Jadranske magistrale Karlobag - Sv. Marija Magdalena zabranjeno je vozilima prve i druge skupine. (Hina) 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene