Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Potres uznemirio Zagrepčane, urušila se jedna kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu se u srijedu u 20,41 sat osjetio umjeren potres magnitude 3,3 po Richteru, s epicentrom 10 kilometara jugozapadno od središta Zagreba kod Lučkog. Nedugo nakon potresa, urušio se dio stare kuće u Remetinečkoj cesti kod broja 5.

Kako nam javlja naš čitatelj koji je nam je poslao snimku, na cesti su bila u neposrednoj blizini parkirana dva vozila koja na sreću nisu oštećena. 

Pročitajte i ovo Potres Nova podrhtavanja Potres kod Rijeke: ''Kratko, ali žestoko!'' Matea Ćorić Brunović i Damir Božek - 1 pomak s mrtve točke Četiri su godine od zagrebačkog potresa, a u kojoj je fazi obnova? "U prosincu sam dobio rješenje"

Osim zida urušila se i fasada na zgradi u Berislavićevoj ulici u centru Zagreba. Dežurni seizmolog Krešimir Kuk potvrdio je da se nakon prvog potresa osjetio još jedan slabiji.

Intenzitet u epicentru bio je 4 do 5 stupnjeva Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice, izvijestila je državna Seizmološka služba.

Podrhtavanje tla koje je potrajalo nekoliko sekunda osjetilo se u svim dijelovima Zagreba, uznemirivši građane.

Potres su najviše osjetili stanovnici Novog Zagreba, Jaruna i Prečkog.

Telefonske i mobilne linije bile su nakratko u prekidu.

'Gotovo ne prođe dan da seizmolozi ne zabilježe neki manji potres, koji ljudi ne osjete ali instrumenti ga bilježe s epicentrom na širem zagrebačkom području, radi se o seizmički aktivnom području pogotovo na medvedničkom području', rekao je Vlado Kuk i Seizmološke službe.

Seizmološka služba Republike Hrvatske zadnji potres je zabilježila u blizini Kumrovca 20. siječnja ove godine. Magnituda potresa je iznosila 2.0 po Richteru.

Zadnji jači potres u Zagrebu dogodio se u siječnju 2006. Radilo se o potresu od 3,5 stupnja po Richterovoj ljestvici. Jače se osjetio u zapadnim dijelovima grada, a epicentar je bio kod Ruda u Samoborskom gorju.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene