450730
450730
450730
450730
450730

ZAGREPČANI STRAHUJU OD ZARAZA Smeće se gomila po ulicama, Bandić odmahuje rukom

  • , 20.09.2016., 07:31
  • Autor:
  • komentara

Glavni grad nikako da riješi problem sa smećem. Dok građani negoduju, jer su s manjim brojem odvoza otpada dobili pretrpane kante, ali ne i manje račune, Milan Bandić na sve odmahuje rukom.

 
 
 
 
Smeće na ulicama glavnog grada (Video: Dnevnik Nove TV 19.9. 2016.)
Smeće na ulicama glavnog grada (Video: Dnevnik Nove TV 19.9. 2016.)

SDP-ova Davora Bernardića, koji upozorava da Zagrebu prijeti napuljski scenarij, Milan Bandić je usporedio s Boškom Buhom.

Smeće se na ulicama metropole gomila, a umjesto dosadašnja tri, odvozi se dva puta na tjedan.

S krcatim kantama i manjim uslugama trebali su stići i manji računi. Građani su nezadovoljni, kažu, ulicama se širi smrad koji se prije nije osjećao. Taj smrad do zagrebačkog gradonačelnika ne dopire. On uvjerava kako zastoja nema.

'Smeća ima u našim posudama i kontejnerima, koje vozimo svakodnevno i grad Zagreb je jedan od uređenijih gradova u Europi po tom pitanju', poručio je gradonačelnik Milan Bandić.

No, demantiraju ga naše snimke, ali i sugrađani koji se pribojavaju zaraza. Tko nije imao kamo sa starim otpadom, namještajem, plastikom - bacao ga je na divlja odlagališta. Za smeće koje se odlaže na samo 15 minuta vožnje od centra glavnog grada nitko ne mari.

Na tvrdnje političkih protivnika da Zagrebu i okolici prijeti napuljski scenarij, Bandić odmahuje rukom.

'To vi mislite na Boška Buhu - na Bernardića? On baca bombe ko Boško Buha sada, ususret izborima u stranci i do svibnja iduće godine. To su ovi partizanski štosevi, Boško Buha i slično', poručio je Bandić.

'Te koji se još uvijek bave partizanima i ustašama i žive u vremenu Boška Buhe nemam namjeru komentirati', rekao je Davor Bernardić (SDP) te dodao kako pitanje otpada, unatoč milijardama koje su građani dali u gradski proračun, nije riješeno.

Dok bi pretendent na gradonačelnikovo mjesto najveće hrvatsko odlagalište otpadom zatvorio, Bandić priželjkuje okolišnu dozvolu koju je Jakuševec presudom Upravnog suda izgubio jer nema alternative.

'Ta će dozvola biti donesena u najkraćem mogućem roku. Izdavanje okolišne dozvole nije povezano s brojem odvoza u Zagrebu, za što je odgovorna Čistoća. Što se tiče te teme, inspekcija za sada nije zaprimila niti jednu primjedbu', priopćili su iz Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Ali se rješenje ekološkog problema, čini se, seli u novu izbornu kampanju.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se