450573
450573
450573
450573
450573

PRIJETI LI ZAGREBU EKOLOŠKA KATASTROFA? Bernardić upozorio - Vremena je sve manje

  • , 18.09.2016., 12:43
  • Autor:
  • komentara

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić upozorio je nedjelju da Zagrebu prijeti "napuljski scenarij s otpadom" ako se zatvori odlagalište Jakuševac, te pozvao gradonačelnika Milana Bandića da se "konačno posveti Zagrebu".

 
 
 
 
Odlagalište otpada (Foto: Igor Kralj/PIXSELL )
Odlagalište otpada (Foto: Igor Kralj/PIXSELL )

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić dodao je kako zabrinjava šutnja i nečinjenje odgovornih o novonastaloj situaciji s ukidanjem dozvole za odlaganje otpada na Jakuševcu jer Zagrebu krajem godine prijeti napuljski scenarij gušenja grada u vlastitom otpadu, upozorava Bernardić u priopćenju pozivajući se na medijske objave o sudskom ukidanju dozvole.

Odgovorne pita „Prijeti li Zagrebu ekološka katastrofa ukoliko se zatvori odlagalište otpada Jakuševec“, te poziva gradonačelnika Bandića da se konačno posveti Zagrebu i gradskim problemima, a posebno ovom pitanju jer je "vremena sve manje".

"Sprječavanje trenutnog zatvaranja Jakuševca zbog sudskog ukidanja potrebne dozvole za odlaganje mora biti prvi prioritet i zahtjeva brzu i kvalitetnu reakciju kako se u Zagrebu ne bi napisala još jedna mračna priča o neodgovornom i lošem gospodarenju otpadom", ističe se u priopćenju zagrebačkog SDP-a koje potpisuje njegov predsjednik Davor Bernardić.

Vezano uz ukidanje dozvole za Jakuševac, gradonačelnik Bandić 8. rujna je pojasnio da nije riječ o dozvoli za rad tog odlagališta, već da je Upravni sud poništio okolišnu dozvolu.

"Ne radi se o dozvoli za rad tog odlagališta, nego za nadziranje", rekao je Bandić te pozvao ministra Slavena Dobrovića (Most) da što prije izda novu okolišnu dozvolu.

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik zagrebačke organizacije stranke Davor Bernardić najavio je nedavno svoju kandidaturu za zagrebačkog gradonačelnika na lokalnim izborima iduće godine, na kojima će biti jedan od protukandidata aktualnom gradonačelniku Milanu Bandiću. (Hina)

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se