Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mogući božićni saziv sabora

Službena kampanja započinje 19. studenog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Što sve zastupnici ovoga 6. saziva Sabora trebaju još odraditi?

Do kraja saziva Sabor bi trebao raspraviti i glasovati o još 75 točaka dnevnog reda. No, većinu tih točaka čine izvješća i razna imenovanja koja nisu od krucijalne važnosti. Sutra će se vidjeti je li vladajuća koalicija skupila većinu u Saboru kako bi se uopće moglo pristupiti glasovanju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Ivan Penava POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje

28. listopada, dan koji se najviše iščekuje, glasovati će se o raspuštanju Sabora, a na temelju te odluke, predsjednik Republike Ivo Josipović raspisuje izbore. Najvjerojatnije će to učiniti 31. listopada. Prva dva tjedna u 11. mjesecu prikupljat će se kandidature, koje Državno izborno povjerenstvo mora provjeriti.

Službena bi kampanja trebala započeti 19. studenog. Nakon izbora 4.12. slijedi određena procedura. To uključuje konzultacije stranačkih lidera kod predsjednika Josipovića, kako bi se odredio novi mandatar Vlade.

Ukoliko sve prođe glatko, prvo zasjedanje novog saziva Sabora moglo bi biti između 28. i 30. prosinca. Tako bi imali tzv. božićni saziv Sabora. I to VII. saziv Hrvatskoga sabora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene