Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Nevjerojatna zabuna

Slučaj vađenja zdravog bubrega: U dubrovačkoj bolnici zavjet šutnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U dubrovačkoj bolnici došlo je do nevjerojatnog spleta okolnosti. Zbog zamjene dokumentacije, ženi koja je trebala operirati kralježnicu izvadili su zdravi bubreg.

Dvije žene istog prezimena, jedna Nedjeljka druga Neđeljka u bolnicu su stigle zbog različitih problema. Jednoj od njih trebao je biti operiran bubreg zbog karcinoma, dok je drugoj trebala biti operirana kralježnica.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Dubrovnik u kritičnom stanju VIDEO "Ella, uz tebe smo": Dirljiva podrška australske policije kolegici koja je pala sa zida u Dubrovniku

Zamjenom kartona, gospođi koja ima problema s kralježnicom, izvađen je zdravi bubreg. Pacijentice su se očito nagodile s bolnicom pa niti jedna ne želi pred kamere. O cijelom slučaju izviješten je resorni ministar a sve istražuje i liječnička komora.

Iz dubrovačke bolnice jutros zavjet šutnje. Priopćenje s tek četiri rečenice. Naglasak bio je to neočekivani neželjeni događaj. 'Pkrenut je interni postupak u smislu obavješćivanja Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske, nastanka Povjerenstva za stručni nadzor sa svim sudionicima i analizom neželjenog događaja. O svemu navedenom obaviještena je bolesnica i njena najbliža rodbina', stoji u priopćenju bolnice.

Medicinsku grešku zbog koje je pacijentica ostala bez bubrega već istražuje i povjerenstvo liječničke komore. 'Nakon toga kad oni provedu svoj postupak, mi ćemo imat svoje mišljenje koje ćemo uputiti ministru na njegov zahtjev, odnosno pokrenut će se drugi dio discipinskog postupka, a sve će se to održavati na našem sudu časti', tvrdi Hrvoje Minigo, predsjednik Hrvatske liječnicke komore.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene