Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Imao puno više imovine nego što je prijavio

'Slučaj Sanader' pokazao da je imovinska kartica bezvrijedna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na slučaju Ive Sanadera pokazalo se da su propisi koje donosi zakonodavstvo bezvrijedni.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Prema RIA-i Ako joj se zaplijeni imovina, uzvratit će istom mjerom: Rusija na raspolaganju ima 288 milijardi dolara imovine! Vladimir Putin Povod nije jasan Putinov misteriozni zahtjev: Osigurao sredstva i naredio da krene potraga

Tijekom istrage smo saznali da bivši premijer nije prijavio svu imovinu, odvjetništvo je pronašlo drugu, a traga se i u inozemstvu. Ispada da je imovinska kartica u potpunosti bezvrijedan papir u koji saborski zastupnici mogu upisati što god žele.

>> Mirjana Sanader bi supruga trebala posjetiti s uglednim odvjetnikom

>> Pogledajte što je sve Sanader pisao europskim čelnicima

Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa činjenice dojavljuju građani, a ne radi se kao u nekim državama gdje te podatke automatizmom nadopunjuje porezna uprava. U slučaju Ive Sanadera pokazalo se da je očito kako ima u vlasništvu puno više imovine nego što je prijavio, a Povjerenstvo je vezanih ruku jer ukoliko ga i kazne, riječ je o minornom iznosu.

'Mi, ako saznamo da ima neprijavljene imovine, možemo kaznu pokrenuti automatizmom. Naša funkcija nije samo da kažnjavamo, a kazne su više simbolične. U odnosu na ovu imovinu koja je prijavljena, i eventualno onu koja je zatajena, kazna od 2 do 20 tisuća kuna je ništa', rekao je Mate Kaćan, predsjednik Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Dodao je da će Povjerenstvo, ukoliko saznaju da Ivo Sanader ima neprijavljene imovine, pokrenuti postupak.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene