Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovarali o dokumentima

Mirjana Sanader bi supruga trebala posjetiti s uglednim odvjetnikom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je i dalje vrlo živo oko sastavljanja odvjetničkog tima

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele otići po iskaz USKOK ide u Salzburg ispitati Sanadera Slika nije dostupna Tužiteljstvo otkrilo Sanadera brine odnos hrvatskih vlasti prema njegovoj obitelji

Kako saznajemo, Mirjana Sanader još nije nikom potpisala punomoć, konačna odluka je na samom  Ivi Sanaderu. Mirjana Sanader bi se trebala sutra u pratnji jednog uglednog odvjetnika pojaviti u Salzburgu kada će konačno donijeti odluku o odvjetniku i odvjetničkom timu.

Sutkinja je danas razgovarala sa Ivom Sanaderom i njegovim odvjetnikom te su raspravljali o dokumentaciji koja je stigla iz Hrvatske. Sanader i njegov bečki odvjetnik Werner Suppan odvjetnik su mogli vidjeti za što ga Hrvatska sumnjiči. Izjasnili su se i o slijedećim potezima, ali o njima glasnogovornica Freichtinger nije htjela govoriti te će o tome biti riječi sutra na pressici u Salzburgu.

Što se tiče procedure, moguće su četiri varijante. Ako kaže da se ne protivi izručenju, on bi do Božića mogao biti u Zagrebu, a ako kaže da se protivi to bi moglo potrajati godinama, možda i dvije godine. S obzirom na sadržaj pisma europskim čelnicima, nije isključeno da Sanader zatraži azil. Četvrta varijanat i najmanje spominjana je da Ivu Sanadera puste da se brani sa slobode, uz plaćenu jamčevinu.

>> Pogledajte što je sve Sanader pisao europskim čelnicim

Sutkinja i Sanader nisu razgovarali o izručenju, rekla je reporteru Nove TV glasnogovornica Barbara Freichttinger. Pričali su o dokumentima koji su stigli iz Hrvatske, te kako će dalje teći Sanaderov proces.

Odbor koruškog parlamenta koji istražuje aferu Hypo, odlučio je danas na zatvorenom sastanku da će ispitati Ivu Sanadera. Medijima je obavijest o ovoj odluci poslao potpredsjednik odbora John Gallo. Kao mogući datum kada će se ispitati Ivo Sanader navodi se 22. prosinca te se spominje kako je moguće da će Sanadera ispitati i videokonferencijom.

Ivo Sanader je u pismima poslanim na europske adrese nekoliko tjedana prije uhićenja optužio Jadranku Kosor i vrh HDZ-a da su izmislili optužbe protiv njega. Urednici Tiroler Tageszeitunga su nam potvrdili autentičnost pisma u kojem Sanader optužuje državni vrh te ga i mi objavljujemo.

'Progon kojeg vrh HDZ-a vodi protiv mene je nezapamćen u Europi. Premijerka Kosor je pokušala spriječiti moj ulazak u parlament, a koristi se i svim drugim sredstvima da me onemogući u političkom djelovanju', između ostalog stoji u Sanaderovom pismu. Bivši premijer dodaje i kako se on ne boji nikakvih optužbi.

Na pitanje hoće li se odazvati pozivu USKOK-a da svjedoči u slučaju Ive Sanadera, Kosor je danas odgovorila potvrdno i dodala kako je to dužnost svakog građana i premijera.

'Mislim da svaki premijer svijeta pa onda i u Hrvatskoj, mora biti spreman na ono, ili bolje rečeno na sve ono na što mora biti spreman i na što je obvezan prema hrvatskim zakonima i svaki hrvatski građanin, ili građanka', zaključila je premijerka Kosor odgavarajući na naše postavljeno pitanje o tome hoće li se odazvati pozivu USKOK-a u svojstvu svjedoka oko slučaja bivšeg premijera Ive Sanadera.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene