Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH istražuje slučaj

'NESTAO' DIO OPREME VRIJEDAN 800.000 KUNA U KBC-u SPLIT

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova afera trese splitsku bolnicu. Slučaj je vezan za navodni nestanak dijela medicinske opreme. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu zaprimilo je kaznenu prijavu ravnatelja KBC-a Split Ive Jurića. Iz bolnice o svemu šute. Neslužbeno, nedostaje oprema u vrijednosti od čak 800 tisuća kuna.

Državno odvjetništvo provodi izvide u splitskoj bolnici nakon prijave koju je podnio ravnatelj Ivo Jurić, potvrđeno nam je u Županijskom državnom odvjetništvu. Neslužbeno - nedostaje dio bolničke opreme.

Pročitajte i ovo Radovi u Vukovarskoj ulici u Splitu Krive građevinske radove FOTO Velika rupa u centru Splita: Građani strahuju od urušavanja žile kucavice grada Ilustracija Dvije ozlijeđene osobe Nakon ponoći izbio požar: Vatrogasci iz kuhinje izvlačili muškarca u invalidskim kolicima

''Mislim da to nije normalno, to će vjerojatno službe koje su nadležne za to utvrditi. Na našoj klinici nemamo podatke da je bilo što nedostajalo, a to je pitanje drugih klinika i ravnatelja'', rekao je Ivica Vuković, kardiolog u KBC-u Split.

Endoskopska oprema i stari RCP uređaj, informatička oprema, čak i slike. Prema neslužbenim izvorima to je dio onoga što se traži

''Da je ukradeno? Bože sačuvaj! Tko je što ukrao u ovoj državi? Nitko ništa! Bit će da se zagubilo. Zašto mislite da bi netko ukrao? A ovo je sve poštena država i tu nema problema'', kaže Tonči Brajčić iz Splita.

Na naš upit nedostaje li endoskopska oprema i ostale stvari, ravnatelj bolnice tek šturo poručuje: istraga je u tijeku, ne želi ništa komentirati.

Oprema koja navodno nedostaje ovdje u KBC-u još nije pronađena. Je li ukradena ili nije dobro evidentirana ili nešto treće trebala bi utvrditi istraga.

Do otkrića o nestanku aparata došlo se nakon što je u toj bolnici napravljena revizija, koju je naložio ravnatelj Jurić po dolasku na tu dužnost.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene