Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraga traje

Slučaj Holy: Tko je sporni mail dao u javnost?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mirela Holy sa stranačkog je maila poslala pismo direktoru HŽ-a Reneu Valčiću. Primjerak su imali ona i on. Ona tvrdi da ga nije dala medijima, a on tvrdi isto. Svi se pitaju - kako je mail završio u javnosti?

"Notorna je laž i to da je e-mail kružio tri mjeseca i da sam ga sada plasirao. Da sam tu elektroničku poruku gđe Holy smatrao bilo kakvom vrstom pritiska na rad Uprave HŽ holdinga, onda bih o tome obavijestio premijera Milanovića osobno i odmah, a ne bih je slao novinaru nakon tri mjeseca", stoji u priopćenju predsjednika Uprave HŽ-a Rene Valčića.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković, Gordan Jandroković i predsjednik Zoran Milanović na obilježavanju obljetnice Bljeska - 1 Na obilježavanju Bljeska FOTO Pogledajte kako je prošao susret Plenkovića i Milanovića Obljetnica Bljeska Obljetnica operacije Bljesak Plenković odgovorio sprema li se na nove izbore: Anušić komentirao fotografiju koja je podigla mnogo prašine

Pa tko je onda dao mail u javnost? Mirela Holy najavila je da će tražiti pomoć policije kako bi se sve istražilo. "Za sad dakle zagrebačka policija nije zaprimila bilo kakvu prijavu vezanu uz povredu objavljivanja elektroničke pošte", kaže Marta Vrdoljak iz PUZ-a.

>> Milanović: Žao mi je Holy, ali tako se ne može raditi

Državno odvjetništvo s policijom bi to moglo učiniti i po službenoj dužnosti, ali nitko se na to još nije odvažio.
Ni premijer Zoran Milanović ne odbacuje mogućnost da je mail u javnost stigao nezakonitim putem. "Postoje određeni podaci, određene stvari koje se ne komentiraju iz domene državne sigurnosti. Vi znate da je to tako u Velikoj Britaniji, u Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama, kada su u pitanju neke stvari. Mi to primjećujemo. Dakle, na nama je da ako smatramo da neke stvari ne funkcioniraju ili da se zlorabe, da to promijenimo, ali to ne mogu raditi na tiskovnoj konferenciji", kaže premijer Zoran Milanović.

Je li Mirela Holy bila na meti prisluškivanja?

Sama sumnja da je netko nadzire i špijunira. Prvi put za svoju sigurnost se zabrinula 19. travnja i zatražila policijsku procjenu. Krajem svibnja je i prijavila prijetnje smrću. Uvjerena je - netko ju je želio diskreditirati. 

>> Čačić: Holy je angažirana na mladenački način

S obzirom na to da je mail poslan s adrese SDP-a, a ne s privatnog maila Mirele Holy - stručnjaci misle da je izašao ili iz SDP-a ili iz HŽ-a. "Osobno sumnjam da se radi o nekom trećem, budući to nije tako jednostavno i impliciralo bi uključenost tajnih službi, u što ja kao građanin Republike Hrvatske ne želim povjerovat", kaže sudski vještak za telekomunikacije Đuro Lubura.

Bilo bi to teško kazneno djelo koje, ako doista postoji sumnja, treba istražiti. Tajne službe svakako su imale pristup mailu i telefonu Mirele Holy jer je prijavila prijetnje smrću. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene