Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Njemački ministar zaključio

Slovenija i Hrvatska dale primjer kako napredovati prema EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački ministar vanjskih poslova Guido Westerwelle izjavio je u razgovoru za ljubljansko 'Delo' da su Slovenija i Hrvatska dogovorom o arbitražnom sporazumu o graničnim pitanjima svim zemljama regije dale primjer kako napredovati prema EU-u.

'Slovenija i Hrvatska dale su arbitražnim sporazumom primjer kako napredovati prema Europi. Budu li i ostale države u regiji tako pragmatično rješavale i ostala otvorena pitanja, napredovat će na putu u Europu', izjavio je njemački ministar vanjskih poslova koji danas boravi u prvom posjetu Sloveniji. Na pitanje što će biti s primanjem ostalih država u regiji pošto, kako se očekuje, u EU uskoro uđe Hrvatska, Westerwelle je odgovorio da je za članstvo u EU-u potrebno ispuniti kriterije i da u tome neće biti popuštanja.

Pročitajte i ovo Dalibor Valinčić - 1 Ina-MOL MOL-ov odvjetnik Valinčić za Dnevnik Nove TV: "Čini mi se da taj incident koji se dogodio nema nikakve veze s generalnim modelom upravljanja u Ini" Ilustracija Pala odluka Stigla odluka švicarskog suda o zahtjevu Hrvatske za reviziju arbitraže o Ini

>> Pahor obećao Kosor: Više ništa neće blokirati Hrvatsku

'Svaka država koja želi članstvo bit će ocijenjena na osnovi vlastitih postignuća u reformama, a političkih popusta neće biti jer bi se tako poslala pogrešna poruka', rekao je Westerwelle. Po njegovim riječima, Njemačka i dalje podupire proširenje EU-a na zemlje u regiji, ali se protivi 'omekšavanju' kriterija za članstvo.Mogu shvatiti da se zemljama u regiji približavanje EU-u čini presporim, no taj tempo ovisi o njima, o dosljednom provođenju potrebnih reformi i o rješavanju bilateralnih pitanja koja su otvorena od raspada bivše Jugoslavije', dodao je Westerwelle (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene