451221
451221
451221
451221
451221

HRVATSKI APSURD Nova je izgrađena, ali prazna. Stara je puna - a neprikladna

  • , 24.09.2016., 07:56
  • Autor:
  • komentara

Imaju novoizgrađenu školu, ali već godinama nastavu slušaju u derutnoj i trošnoj zgradi. Roditelji i učenici u Podcrkavlju kraj Slavonskog Broda zbog toga su i prosvjedovali. I u petak su dobili nova obećanja.

 
 
 
 
Nova škola - prazna, stara škola - neprikladna (Video: Dnevnik Nove TV)
Nova škola - prazna, stara škola - neprikladna (Video: Dnevnik Nove TV)

Nova je izgrađena, ali prazna. Stara školska zgrada puna je učenika, a - neprikladna.

'Moramo raditi tjelesni u učionici. Iz podova izlazi svašta, ima puno prašine i ispadaju pločice', požalio se učenik 4. razreda Matej Sarajčić.

'Jako je loše u ovoj školi. Moramo stalno micati klupe. I za tjelesni. Loše je', slaže se i njegov kolega Darko Kovačević.

'Dok druga djeca, kad gledamo na televiziji imaju super uvjete, sjede lijepo, ručaju... Naši te uvjete nemaju', ogorčena je majka Terica Garić.

Preseljenje čekaju četiri godine. Roditelji su početkom tjedna odbili slati djecu u školu. Danas - novo obećanje.

'U drugom polugodištu ćete biti tamo. Ako sve bude u redu', obećao je Stipe Mamić, pomoćnik ministra obrazovanja.

'Super! Moći ćemo na sjedećki jesti, imat ćemo bolju kuhinju, imat ćemo sve što nam je potrebno za tjelesni', presretan je 10-godišnji Stjepan Medić.

Godinama čekaju i novu dvoranu. Za nju je pak nadležno Ministarstvo regionalnog razvoja. Škola godinama ne dobiva uporabnu dozvolu.

'Nažalost, u međuvremenu je tvrtka koja je radila školu otišla u stečaj. I to dodatno komplicira radove i na jednom i na drugom objektu', kaže Mirko Duspara, gradonačelnik Slavonskog Broda.

No početkom listopada otvara se novi natječaj za dovršetak škole, a danas je podnesen i zahtjev za tehnički pregled.

Roditelji i djeca nadaju se kako današnje obećanje, kao i prijašnja, neće ostati samo na riječima.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se