Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Shvatio kritiku

Linić: Premijeru sam zbog Šegona ponudio svoj mandat na raspolaganje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer je dao jasnu poruku da je nezadovoljan s mojim čekanjem, da sam previše otezao i da to nije dobro za Vladu ni SDP, izjavio je Ministar financija Slavko Linić u Dnevniku Nove TV.

Slavko Linić je u razgovoru za Dnevnik Nove TV otkrio Mislavu Bagi kako je već ponudio svoj mandat na raspolaganje premijeru Zoranu Milanoviću.

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' SDP Dvije stranke bez službene pjesme Predstavljene su službene pjesme političkih kampanja: Hoće li utjecati na odabir glasača?

Mandat na raspolaganje je ponudio nakon što je Branko Šegon razrješen dužnosti.

'Premijer je dao jasnu poruku da je nezadovoljan s mojim čekanjem, da sam previše otezao i da to nije dobro za Vladu ni SDP. To sam shvatio kao kritiku i to je bio razlog da sam nakon njegove javne poruke predložio razrješenje i ocijenio da je potrebno da za grešku ponudim svoj mandat', rekao je Slavko Linić te dodao kako je, s obzirom da je tek na poziv premijera uslijedila njegova reakcija, smatrao da on može odlučiti kolika je njegova greška za taj dio ponašanja.

Linić o odnosu s Milanovićem: Mene to ne zamara, prioritet mi je napraviti posao

Linić je rekao i kako je za njega slučaj Šegon završio.

'Barem u onom dijelu mog ponašanja kao ministra financija. Točka 'na i' je stavljena prije dvije sedmice', dodao je.

Odgovorio je i na pitanje bi li i danas isto napravio.

'Uvijek polazim od toga da se greške ne ponavljaju. Jasne su poruke što se očekuje od nas ministara. To znači da nitko tko je na mjestima dužnosti, nema pravo ostvarivati bilo kakve beneficije, bolje uvjete, bolje poslovanje. I to je nešto što se danas ne bi ponovilo'.

Mislav Bago je ministra Linića upitao smatra li da ima povjerenje premijera Milanovića

'S obzirom da u zadnje dvije sedmice itekako ozbiljni poslovi su pred Vladom RH - rebalans proračuna, razgovori s Europskom komisijom, razgovori s MMF-om, a sve na temu kako mislimo smanjiti deficit i kako mislimo kontrolirati javni dug, i da taj dio posla odgovorno obavljam, smatram da imam povjerenje premijera', odgovorio je te dodao kako nema prigovora na premijera jer ima punu potporu u dijelu posla kojeg obavlja, kao i u dijelu provedbi teških reformi.

Slavko Linić je upitan i jesu li ovo zadnji tjedni predstečajne nagodbe

'Pa ne vjerujem. Iz jednostavnog razloga što razduženje hrvatskog gospodarstva nije završeno, država još uvijek ima velika potraživanja, a opraštanje je moguće samo kroz predstečajne nagodbe. Perma tome, cijelu ovu godinu bit će potrebno održavati ovaj sustav da bi pomogli hrvatskom gospodarstvu', smatra ministar te dodaje kako vjeruje da ćemo krajem godine zaista moći reči da je dobar dio gospodarstva rješio probleme nelikvidnosti, insolventnosti, prezaduženosti i da se tada sve zaista može prepustiti nekakvim prethodnim postupcima u stečaju odnosno vođenju dogovora između vjerovnika i dužnika.

Upitan je i što bi značilo za zemlju da nema promjene ovog zakona o predstečajnoj nagodbi

'Održati sadašnji zakon s ovolikim napadima pravne struke nema potrebe. Iako smo dosad riješili preko 6 tisuća predmeta, u ovom trenutku smatram da se sustav može doraditi da određene primjedbe možemo ugraditi, ali nadalje predstečajne nagodbe su potrebne da bi dovršili posao pomoći hrvatskom gospodarstvu.'

Cijeli razgovor s ministrom Slavkom Linićem pogledajte u priloženom videu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene