Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Curi sve više detalja

Napokon znamo - 'Bio je to spoj neželjenog djeteta!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar financija Slavko Linić izjavio je kako će se obratiti članovima Glavnog odbora na idućoj sjednici i izreći svoje mišljenje te time, rekao je, skinuti teret odgovornosti zbog toga što nije ranije progovorio o načinu na koji Zoran Milanović vodi SDP i Vladu.

"Sigurno ću postaviti pitanje da li predsjednik stanke može biti osoba koja se bavi prljanjem članova stranke, koja svoj apsolutizam u upravljanju gradi na eliminaciiji članstva", kazao je Linić, koji i od članova Glavnog odbora očekuje da otvoreno kažu svoje mišljenje, za Hrvatski radio.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin "panika patuljastog diktatora" Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas" Ustavni sud odlučio o Zoranu Milanoviću (Na slici Miroslav Šeparović, predsjednik Ustavnog suda) Dva dana nakon izbora Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

"Kako će se izjasniti pojedini članovi to je uvijek upitno. Dobar dio njih neće prihvatiti moje argumente, a dio će pokušati ocijeniti koliko je štetna promjena Milanovića jer ona ugrožava i koalicijsku vladu. Sve su to stvari koje jako dobro razumijem, ali ću skinuti teret odgovornosti jer nisam ranije pokušao reći da je ovakav način vođenja stranke nešto što nije nije SDP-ovski i demokratski. To je čista samovlada i totalitarizam, a ne demokracija i za to sebe smatram odgovornim", ustvrdio je bivši ministar financija.

Što li će Krešo reći bratu? I hoće li ga pogledati 'u oči'?

Ocijenio je da će taj teret odgovornosti i dalje nositi ali i da ga imaju svi drugi u stranci koji će odlučivati na temelju onoga što je izrečeno.

Linić kaže kako nikada nije bio izbor Zorana Milanovića za ministra financija, već ga je premijer pozvao u vladu na zahtijev dijela starih članova, koji su ocijenili da je ugledan član stranke, puno zna o financijama, da može realizirati Program 21 i koji su znali da Linić kao SDP-ovac tu funkciju neće odbiti.

"Bio je to spoj neželjenog djeteta. Ja zaista nisam bio izbor Zorana Milanovića, ali sam dobio mandat zbog zahtijeva dijela članstva, a svoj sam posao obavljao neovisno o tome što nisam bio premijerov miljenik".

S druge strene, Linić kaže kako si ne predbacuje što je podržao Milanovićev izbor za predsjednika stranke 2007. godine.

Milanović je, kaže, bio mlad, ambiciozan, dobar govornik, novo lice u politici i zbog toga mu se priklonio u drugom krugu izbora za predsjednika SDP-a. Dodaje, međutim, da tek kad čovjek dobije komadić vlasti, onda pokaže pravo lice, pa je danas razočaran jer je krivo procijenio Zorana Milanovića i dao mu svoju potporu.

Linić je rekao da bi najbolje rješenje za vladu, koaliciju, ali i građane, bilo novi mandatar. Ali, budući da je stranka podijeljena, drži da nije moguće ponuditi novog mandatara pa su onda rješnje prijevremeni izbori.

"Za SDP i koalicijske partnere, ali i za građane, najbolje rješenje bila bi vlada s novim mandatarom da ne gubimo vrijeme na izbore, ali procjenjujem da je nemoguće imati jedinstvenu stranku u rušenju predsjednika stranke."

Ukoliko pak dođe do njegovog izbacivanja iz SDP-a, Linić namjerava ostati nezavisni zastupnik. Kaže kako ga je "sam zaradio" i da mu SDP nije donio mandat, iako ga je omogućio mnogima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene