Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blaženik, a svetac?

Slavi se Stepinčevo: Jedna je stvar i dalje nepoznanica, čeka se Božje vrijeme

Slavi se Stepinčevo - blagdan blaženog Alojzija Stepinca, zagrebačkog nadbiskupa.

Alojzije Stepinac je preminuo prije točno 67 godina, a svake godine u gradovima u cijeloj Hrvatskoj okupljaju se vjernici i hodočasnici.

U Stepinčevu rodnu Krašiću u četvrtak se okupilo više od 8000 hodočasnika.

Katolička crkva ovog blaženika ističe kao najvažniju osobu u povijesti Crkve u Hrvatskoj, a ključni korak je njegova kanonizacija, koja se očekuje godinama.

''Alojzije Stepinac proglašen je blaženikom prije 25 godina u Mariji Bistrici'', podsjetila je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić javljajući se ispred zagrebačke katedrale te dodala da iz Vatikana i dalje nema točnog datuma njegove kanonizacije.

''U zagrebačkom potresu prije gotovo tri godine katedrala je pretrpjela brojna oštećenja i misnih slavlja od tada unutra nema. Sve svete mise održavaju se u pomoćnom montažnom objektu 200-tinjak metara dalje. Ali, ne i proslava Stepinčeva. Na današnji dan, na središnjem trgu ispred same katedrale već nekoliko godina okupljaju se vjernici, i ove godine na otvorenom, u čast obljetnice smrti blaženog Alojzija Stepinca, a svetu misu predvodi kardinal Josip Bozanić'', kazala je Kopčić.

Pročitajte i ovo Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, Državni tajnik Svete Stolice Kardinal Pietro Parolin o kanonizaciji Alojzija Stepinca: "Budite strpljivi i čekajte Božje vrijeme"  

Pročitajte i ovo Otvoren spomen-dom bl. Alojzija Stepinca - 3 u krašiću Otvoren obnovljeni spomen-dom blaženom Alojziju Stepincu: Pogledajte gdje je provodio svoje posljednje dane

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene