Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državni tajnik Svete Stolice

Kardinal Pietro Parolin o kanonizaciji Alojzija Stepinca: "Budite strpljivi i čekajte Božje vrijeme"

Državni tajnik Svete Stolice, kardinal Pietro Parolin, je u Zagrebu. Prilikom posjeta se osvrnuo na postupak kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca.

Trodnevni posjet kardinala Pietra Parolina organiziran je u povodu 30. godišnjice priznanja Hrvatske od strane Vatikana te 25. obljetnice ratificiranja triju ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna POSJET HRVATSKOJ Vatikanski državni tajnik: ''Vatikan se snažno zalaže za jednakopravnost naroda u BiH'' Slika nije dostupna trodnevni posjet Državni tajnik Svete Stolice doputovao u Zagreb, sastat će se s državnim i vjerskim vrhom

Na Kaptolu je predvodio svetu misu kako bi se u euharistijskom zajedništvu susreo s vjernicima. Kardinal Parolin se osvrnuo i na postupak kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca u kojem, kaže, nema velikih pomaka.

"Kada Gospodin to bude htio, nadam se da će to biti brzo, ali ja vam ne mogu dati nikakav određen datum. Kada Gospodin to bude htio, dogodit će se kanonizacija Alojzija Stepinca. I dopustite mi da vam kažem: budite strpljivi i čekajte Božje vrijeme. Čekajte Božje vrijeme. Hrvatski narod mora čekati Božje vrijeme", rekao je kardinal.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene