Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prisegnuli na borbu protiv nasilja

Školarci obilježili Dan bez maltretiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas je obilježen dan bez maltretiranja za djetinjstvo bez ožiljka.

Osnovna škola Zapruđe u Zagrebu ugostila je brojne osobe iz javnoga života koje su došle podržati ovu hvale vrijednu kampanju. Većina škola danas je jedan školski sat izdvojila za razgovor o nasilju među djecom i mladima. Učenici su prisegnuli da će se boriti protiv maltretiranja u školama, a poznati su ukazali koliko je važno da nasilje prijave odmah, jer je to najbolja borba protiv njega.

Pročitajte i ovo Prizor maltretiranja Poznati policiji VIDEO Kruže snimke braće koja prijete po kafićima: Jedan od njih šamara konobara, drugi tvrdi da je sve šala Slika nije dostupna Očevid u tijeku Nepoznati razbojnik opljačkao poslovnicu Hrvatske pošte u Zapruđu

Zagrebačku školu posjetio je i pjevač Mladen Bodalec. 'Ne znam jel možda sve te kompjuterske igrice utječu na ponašanje djece', zapitao se.

Djeca uzimaju zakon u svoje ruke

Djevojčice i dječaci susreću se s različitim vrstama nasilja. Svako od njih jednako boli. 'Mene nisu puno maltretirali, ali znali su me dečki šlatati po hodniku pa sam im ja vraćala pogledom i istom mjerom, mada mislim da to nije način', rekla je Marija Borić. I upravo zbog toga djeca ponekad uzimaju zakon u svoje ruke.

Kampanja 'Stop maltretirnaju' samo je karika u lancu borbe protiv nasilja. Za konkretnije rezultate trebali bi pomoći i drugi. 'Oko skole iš u skoli bi trebali biti policajci da kontroliraju situaciju', smatra Tony Cetinski.  Tako je prvi službeni dan bez maltretiranja pokrenuo buđenje svijesti svakog pojednica. Ne budite pasivni promatrač jer i tako postajete krivac za nanesene ožiljke. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene