Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne smiju se slati poruke'

Skidali se u predvorju Sabora pa slušali raspravu o ćirilici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na samom ulazu u Hrvatski sabor članovi Stožera morali su se skinuti i preokrenuti majice s amblemom.

Član Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Vlado Iljkić potvrdio je danas kako je članovima Stožera zabranjeno da u Hrvatski sabor uđu u majicama s amblemom Stožera, te su majice morali preokrenuti kako se amblem ne bi vidio.

Pročitajte i ovo Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti"

Na ulazu u Sabor rečeno nam je da to nije uobičajeno, da se ne smiju slati poruke, rekao je Iljkić, pokazujući kako je i sam morao preokrenuti majicu, baš kao i 10-ak pripadnika Stožera na saborskoj galeriji od kud prate raspravu o odluci da se raspiše referendum o dvojezičnosti.

Iljkić saborskom raspravom nije zadovoljan, sažima ju riječima "žalosno, promašeno", kaže da zastupnici ne ulaze u meritum problema.

Sabor bi trebao biti mjesto intelektualne i političke kreme ove države, no ovo što čujemo, uz časne izuzetke, je "jad", ustvrdio je Iljkić.

UŽIVO 'Ja ne znam na koju nogu ste se danas ustali da bi to mogli reći'

Smatra da saborska rasprava ničim neće pomoći ni Vukovaru, dvojezičnosti, da služi sama sebi.

Potvrdio je da se Stožer kani obratiti Ustavnom sudu na koji se, kaže, proteklih mjeseci "na sve načine radio pritisak" zbog referendumske teme.

Obraćanje Ustavnom sudu, svojevrsni demantij, Stožer je na određeni način već pripremio, otkriva Iljkić i navodi kako će Stožer u obraćanju navesti zašto misli da ima pravo na referendum o dvojezičnosti. Nije precizirao kad će Stožer to učiniti.

Saslušat ćemo saborsku raspravu, odgovorio je Iljkić.

HDZ-ov Josip Đakić u Saboru je ranije rekao da je pripadnicima Stožera zabranjeno da u Sabor uđu u majicama crne boje s amblemom Stožera, te da su se zbog toga skidali u saborskom predvorju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene