Obavijesti Video Pretražite Navigacija
večeras u provjerenom

Uvrnuti filmski scenarij i priča o Titu Gubiću: Kći čovjeka kojeg je prevario konačno je uspjela ući u obiteljsku kuću, ali...

Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 5
Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 5 Provjereno
Aktualno Galerija Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 5 Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 5 Foto: Provjereno Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 6 Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 6 Foto: Provjereno Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 7 Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 7 Foto: Provjereno Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 4 Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 4 Foto: Provjereno +10 Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 3 Galerija 1/15 >>
Sjećate se Tita Gubića? Kći čovjeka kojeg je prevario konačno je uspjela ući u obiteljsku kuću, ali još uvijek ne može do tijela svog oca.

Ekipa Provjerenog prije četiri godine objavila je nevjerojatnu priču o prevarantu Titu Gubiću, koji je, predstavivši se kao žena, obmanuo starijeg čovjeka.

Pročitajte i ovo Provjereno: Dubravka Tomašković - 4 nalazi otkrili zloćudnu bolest Tjednima je ležala oduzeta od struka naniže, hitna je nije željela odvesti u bolnicu: Nakon dolaska ekipe Provjerenog sve se riješilo Provjereno: neisplaćene alimentacije - 5 DONOSI PROVJERENO Uskraćuju novac svojoj djeci i nije ih briga: "Ne platite račun, dobijete ovrhu, a kada otac ne plati alimentaciju, prepušteni ste sami sebi"

Sklopio je s njim ugovor o doživotnom uzdržavanju, ali i životno partnerstvo sat vremena prije nego što je starac završio u komi, i tako postao njegov legalni nasljednik.

Kći pokojnog Alojzija Cesarca, Renata Gredelj, pokrenula je tada građansku parnicu za razvrgavanje ugovora i stjecanje imovine svog oca, a nakon duge četiri i pol godine agonije ovih je dana konačno ušla u obiteljsku kuću.

"Za ovo će nam trebati kamion, koji ćemo morati platiti da odvezemo to smeće. Stvarno svaki dio kuće, čak i balkon, na šta sliči. Ovo je spavaća soba mojih roditelja, bila, a sad izgleda ko Jakuševac", kaže Renata šokirana stanjem koje je zatekla.

Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 5 Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 1 Foto: Provjereno

Sve razbacano, puno smeća, križeva, kipova Gospi, različitih zapisnika s ročišta, medicinske dokumentacije i seksualnih pomagala. Mirisi su to i prljavština od kojih se diže želudac, kaže nam. No osim nereda dočekali su je i neplaćeni računi – nakon gomile sudskih troškova sada je tu i 60 tisuća kuna nepodmirenih režija koje mora platiti.

Uvrnuti filmski scenarij

U njezinu životnu priču o tome kako je izgubila oca teško je povjerovati jer zvuči poput nekog uvrnutog filmskog scenarija. Neka žena ušla je u njegov život i onemogućila Renati kontakt s njim.

Potom je saznala kako to uopće nije žena, već muškarac koji je s njezinim ocem sklopio ugovor o doživotnom uzdržavanju, ali i životnom partnerstvu, čime je postao legalni nasljednik obiteljske imovine.

Čovjek je to kojemu njezin otac nije bio jedina žrtva - tijekom dvadesetak godina evidentirano mu je više od 120 kaznenih djela, ali on za njih nije odgovarao jer je vješto manipulirao pravosudnim sustavom.

Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 5 Emisija Provjereno: Priča o Titi Gubiću - 5 Foto: Provjereno

Iako je sudskim putem uspjela poništiti ugovore i spasiti kuću, tijelo njezina oca i dalje je u vlasništvu Tita Gubića. Kako će to riješiti, kaže, još uvijek ne zna, a tu su i bojazni što će biti kada Gubić izađe iz zatvora.

Cijelu priču pogledajte večeras u Provjerenom na Novoj TV.

 

Emisiju gledajte četvrtkom od 22:15 na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte na novatv.hr/provjereno

Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene