Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izrazio brigu

Šišljagić: Od ove Vlade Hrvatska nije dobila ništa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a, zabrinut je zbog ekonomske situacije koja vlada od trenutka kada je vlast preuzela Kukuriku koalicija.

Ponajviše je to zbog jučerašnjeg statističkog izvješća koje pokazuje da je inflacija u odnosu na kolovoz prošle godine porasla za 4 posto dok je BND u padu preko 2 posto za drugi kvartal ove godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva promjena HDSSB: Župana Šišljagića u Saboru će mijenjati Salapić Slika nije dostupna Jednoglasna odluka HDSSB čvrsto stoji iza Šišljagića, ostavki neće biti

'Proizvodnja i gospodarstvo su u padu, obećanih investicija kao i investicijskog ciklusa nema, nezaposlenost je preko 300.000, potrošnja logično pada zbog izuzetno visokih nameta, poreza, povećanja PDV-a, najavljuje se oporezivanje imovine bez ikakve selekcije, plaće koje se isplaćuju su na neprimjerenoj razini dok se s druge strane plaće ne isplaćuju', rekao je Šišljagić.

Zaključio je da ono što se očekivalo od jedne socijaldemokratske partije, a to je socijalna osjetljivost, od ove Vlade, hrvatski građani nisu dobili ništa.

>> Šišljagić: Hrvatska tone sve dublje

'Kukuriku Vlada vuče poteze koji odgovaraju samo surovom neoliberalnom kapitalizmu bez imalo socijalne osjetljivosti za najveći broj hrvatskih građana', rekao je Šišljagić.

Osvrnuo se i na nedavnu podjelu države u dvije regije. 'Na neprimjeren i nedemokratski način, preko noći, daleko od očiju javnosti, bez rasprava i konzultacija, bez rasprave u Hrvatskom saboru, donesena je odluka o bitnom pitanju razvoja i života Hrvatske, o podjeli Hrvatske na dvije statističke regije', rekao je Šišljagić.

Istaknuo kako je HDSSB u svom Programu jasno zacrtao podjelu Hrvatske na pet regija, a pri tome nije imao na umu samo fondove EU nego je program regionalizacije uključivao i teritorijalni preustroj u kojem je jasno izražena potreba za smanjenjem birokracije i pojednostavljanjem sustava odlučivanja.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene