Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Posebno je teško u Slavoiji i Baranji'

Šišljagić: Hrvatska tone sve dublje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje Vladimir Šišljagić ocijenio jeda Hrvatska 'tone sve dublje i dublje' i da je posebno teška situacija u Slavoniji i Baranji te ponovio da podjela Hrvatske na dvije regije nije dobra.

'HDSSB je još 2005. predlagao regionalizaciju i podjelu Hrvatske na pet regija, odnosno četiri plus Grad Zagreb i od toga nećemo odustati' rekao je Šišljagić nakon sjednice Glavnog odbora HDSSB-a. Istaknuo je kako je sadašnji zagovornik podjele Hrvatske na dvije regije, prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić u vrijeme kada je bio varaždinski župan mislio drukčije i oštro se protivio prijedlozima o podjeli Hrvatske na tri statističke regije.

Šišljagić je uvredljivim nazvao 'Čačićeve objede da smo neradnici, kao i njegove stranačke kolegice Vesne Pusić'. Istaknuo je kako upravo Osječko-baranjska županija ima najviše projekata vezanih za EU fondove, među kojima su posebno važni projekti za navodnjavanje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prva promjena HDSSB: Župana Šišljagića u Saboru će mijenjati Salapić Slika nije dostupna Jednoglasna odluka HDSSB čvrsto stoji iza Šišljagića, ostavki neće biti

>> HDSSB-ov performans: Skupljali suze Slavonaca pa će ih poslati Vladi

Sve ono što tražimo od vlade i hrvatske države vezano za Slavoniju i Baranju, a što je od bitnog značaja za njezin razvoj, odbija se, kazao je. Šišljagić smatra da vlast nije pokazala snagu za rješavanje problema u kojima se nalaze građani, da ne vodi brigu o graničnim područjima, već 'olako barata s podjelom hrvatskog teritorija, s čim se HDSSB nikada neće složiti'.

Čelnik HDSSB-a i osječko-baranjski župan upozorio je i na, kako je rekao, 'mogućnost da ostanemo između ostalog i bez Vukovarske i Šarengradske Ade'. Izvijestio je i da je stranka počela s pripremama za predstojeće regionalne izbore na koje će izaći samostalno. Pozvao je i druge stranke da na izbore izlaze samostalno, jer je to, kako je rekao, najpoštenije prema biračima.

Potpredsjednik stranke i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao je da se stranka oštro protivi prodaji hrvatske imovine, između ostalog Croatia osiguranja i Hrvatske poštanske banke. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene