Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremni čuvati socijalni mir

Sindikati traže povlačenje Zakona o radu na šest mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikalni čelnici najavili su danas kako će od Vlade zatražiti da iz saborske procedure na šest mjeseci povuče prijedlog izmjena Zakona o radu (ZOR) kako bi se kvalitetno doradio, a zauzvrat su spremni čuvati socijalni mir, odnosno zamrznuti najavljene aktivnosti među kojima je i mogućnost generalnog štrajka.

'Ići ćemo prema Vladi s prijedlogom da se zakon povuče iz procedure na barem šest mjeseci, da dobijemo dovoljno vremena za kvalitetne analize i da se otvori široka argumetirana javna rasprava kako bi se došlo do nekakvih konačnih rješenja', rekao je Krešimir Sever (NHS) novinarima nakon sastanka sa prestavnicima saborskog Kluba zastupnika SDP-a, od kojeg su zatražili potporu.

Pročitajte i ovo Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti" Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje

To bi, obećao je Sever, zamrznulo sve najavljene sindikalne aktivnosti. 'Očekujemo da se zakon povuče iz procedure, da u tih šest mjeseci sve strane daju najbolje stručnjake i da se naprave najbolje analize, a mi smo u to vrijeme spremni doslovno čuvati socijalni mir bar u onoj razini najava naših industrijskih akcija', suglasio se i Mladen Novosel (SSSH).

Sindikati prijete Vladi: 'Spriječit ćemo Zakon o radu i pod cijenu grčkog scenarija!'

Predsjednik Kluba SDP-a Igor Dragovan kazao je kako je optimističan te drži kako 'stvari ne treba lomiti preko koljena'.'Svima nam je u interesu da se postigne dogovor i konsenzus. Želimo čuti sve argumente. Na određeni način smo preuzeli i otvaranje novog kruga dijaloga sa sindikatima i smatramo da možemo postići dogovor', istaknuo je.

Sindikalci su poručili i kako su spremni razgovarati jedino argumentima. 'Ako se to i na takav način ne bude prihvaćalo, mi ćemo voziti i dalje onim putovima koje smo najavili, s tim da je sasvim sigurno da u tom slučaju niti mogući generalni štrajk nije zadnja djelatnost koju će sindikati u ovom razdoblju poduzeti', rekao je Sever.

Od vladajućih očekuje da će "'azum prevladati' te da se neće pokazati ona stara da su u Saboru 'vojnici partije', nego da su doista oni koji služe građanima i narodu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene