Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uštedjelo bi se 640 milijuna kn

Sindikati javnih službi odbili Vladin prijedlog da se odreknu božićnice, regresa i dara za djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati javnih službi uputili su očitovanje Vladi u kojem odbijaju njezin prijedlog da se ove godine, zbog krize, odreknu božićnice, regresa i dara za djecu.

S obzirom da je Vladin prijedlog Dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama, po kojem bi zaposleni ostali bez božićnice, regresa i dara za djecu, za sindikate neprihvatljiv, treba započeti pregovore oko izmjena Temeljnog kolektivnog ugovora za službenike i namještenike u javnim službama, kaže se u očitovanju. Sindikati državnih službi svoj će odgovor Vladi uputiti u ponedjeljak, a čelnici tih sindikata najavljuju kako će odgovor također biti negativan.

Pročitajte i ovo Sindikati i praznik rada - 3 SRETAN VAM PRAZNIK RADA "Previše navijača, premalo igrača": Hrvati više vole slavlje od prosvjeda Stjepan Topolnjak Novi dodatak Postignut dogovor Vlade i sindikata: Rastu plaće, božićnica 300, a uskrsnica 100 eura

>> Vlada bi rezala regres, božićnice i dar za djecu

Na sastanku održanom 25. ožujka potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker predložio je sindikatima javnih i državnih službi da ove godine odustanu od isplate božićnice, regresa i dara za djecu, čime bi se uštedjelo 640 milijuna kuna. Najavio je da će Vlada isto predložiti sindikatima u državnim tvrtkama i tvrtkama iz portfelja Hrvatskog fonda za privatizaciju. Za plaće oko 240.000 zaposlenih u javnim i državnim službama godišnje se izdvaja 30 milijardi kuna, a tome treba dodati još 3,9 milijardi kuna raznih naknada, napomenuo je Šuker. (Hina)

Trebaju li se javni službenici odreći božićnica, regresa i darova za djecu dok ih zaposelnici privatnih službi ne dobivaju?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene