Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Ministar o Cargu

Sindikat je prihvatio plan i za mene je ta priča završena

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Siniša Hajdaš Dončić opovrgnuo je sindikalne kritike o visokim plaćama nove uprave Carga.

'Moja je odgovornost kao predsjednika skupštine HŽ Carga da se sustav spasi. Reprezentativni sindikat je prihvatio plan restrukturiranja i za mene je ta priča završena', rekao je u subotu u Slavonskom Brodu ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. On je opovrgnuo sindikalne kritike o visokim plaćama nove uprave Carga i dodao kako su plaće svima smanjene 25 posto.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić i Matija Kroflin - 4 (Ne)zadovoljni sindikati Sprema li se novi štrajk? "Nije točno da je ovo najveće povećanje plaća. Rast 90-ih bio je veći od ovog što je sada na stolu" Anja Perković i Krešimir Sever - 4 Krešimir Sever Plaća za prosinac bila je 3 posto niža od one za studeni: "Od tih pomaka uvijek najviše koristi imaju poslodavci. Tu se netko debelo bogati"

'HŽ Cargo definitivno ima šansu i potencijal da opstane na tržištu, ali samo značajno redefiniran, s manjim brojem zaposlenih te s privatizacijom svega što nije osnovna djelatnost', rekao je Hajdaš Dončić. On je istaknuo kako je država u tom slučaju spremna preuzeti dug od 800 milijuna kuna, kao što je preuzela i dug Croatia Airlinesa, ali to se, rekao je, može dogoditi samo jednom i nikada više. U slučaju bilo kakvog daljnjeg gomilanja dugova ili neučinkovitog poslovanja, sudbina Carga nalikovat će sudbini nekih europskih zrakoplovnih kompanija koje su, kaže, zbog nelegalnih donacija propale.

Sindikati željezničara Hrvatske: kolektivni ugovor ne rješava problem HŽ Carga

Na radnom sastanku na kojem se na razini gradske i županijske organizacije SDP-a razgovaralo o prioritetima stranke u nadolazećem razdoblju sudjelovali su i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, koji je bio i domaćin sastanka, te ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Osvrnuvši se na istragu oko SDP-ove županice Marine Lovrić Merzel, on je istaknuo kako policija radi svoj posao i kako nije ministar taj koji provodi kriminalističko istraživanje. Demonstracije u BiH prokomentirao je riječima da je Hrvatska itekako zainteresirana da nasilje prestane.

'Politika Hrvatske po tom pitanju je jasna. Mi se ne miješamo u unutarnje stvari susjedne države, ali nije nam svejedno kada gledamo onakve scene i željeli bismo da se takve stvari više ne događaju', rekao je Ostojić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene