Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koalicijski partneri nisu bili upoznati

'Šimonovićev odlazak je loša stvar za hrvatsku Vladu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicijski partneri u Vladi premijerke Jadranke Kosor nisu bili upoznati s odlukom da ministar pravosuđa Ivan Šimonović ode u UN i napusti Vladu.

Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS-a, za Dnevnik.hr je rekao kako nije iznenađen, ali nije bio niti obaviješten da će doći do ovoga.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

>> Ivan Šimonović napušta Vladu i odlazi u UN!

>> 'Položaj u UN-u je ministrov osobni uspjeh, nećemo zato biti privilegirani'

'Može se reći da je to dobro za afirmaciju Hrvatske u UN-u, ali loše za Vladu. Odlazi čovjek koji je ulijevao povjerenje kod međunarodnih predstavnika i imao niz stručnih i ljudskih kvaliteta koje su se osobito izrazile kod provođenja reforme pravosuđa', kazao nam je Milorad Pupovac.

Josip Friščić, predsjednik HSS-a nam je kazao kako također nije znao da će doći do ovog razvoja situacije istaknuvši da je to normalno kada se radi o tako visokim tijelima.

'Prije svega ovo je nešto što može radovati jer smo za ministra imenovali nekoga koga je i svijet prepoznao kao iznimno kvalitetnog. Sigurno da je ovo za Hrvatsku vrlo značajno. Vladi ostaje naći jednako vrijednog čovjeka koji će nastaviti njegovim putem', rekao nam je Friščić.

Predsjednik HSS-a tvrdi kako se ne može govoriti o napuštanju broda u ključnom trenutku, odnosno u situaciji kada tek treba osigurati uvjete za otvaranje poglavlja o pravosuđu u pregovorima s EU. 'Šimonović je rekao da napušta Hrvatsku Vladu tek krajem lipnja, te sam uvjeren da će se do tada ostvariti uvjeti za otvaranje poglavlja pravosuđe', optimistično je zaključio Friščić u razgovoru za Dnevnik.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene