Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik HSU-a

Silvano Hrelja: "Ako nas pozovu, pridružit ćemo se prosvjedu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su sindikati u roku od 30-ak dana najavili veliki prosvjed zbog neuspjelih pregovora s Vladom o mirovinskoj reformi, pitali smo čelnika Hrvatske stranke umirovljenika Silvanu Hrelju hoće li se i oni pridružiti prosvjedu.

Hrelja kaže kako nije vidio prijedlog mirovinske reforme, ali da prema onom što je saznao iz medija, podržava inicijative sindikata.

Pročitajte i ovo Poljski poljoprivrednici Pao dogovor Okončana kriza na poljsko-ukrajinskoj granici koja je trajala mjesecima Prosvjed u Gruziji Tisuće na ulicama VIDEO Kaos u državi na rubu Europe: Veliki prosvjedi danima ne prestaju, došlo i do sukoba s policijom

"I dalje stojim pri našem stavu da su ovakve izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju neprihvatljive. Neprihvatljivo nam je bilo i kad se 2014. povećala dobna granica za mirovinu na 67 godina za one koji u mirovinu idu od 2038., a sada bi se taj rok još pomaknuo", kaže Hrelja.

Dodaje kako će se pridružiti prosvjedu ako ih sindikati pozovu

"Pozdravljam inicijative sindikata jer su konačno počeli voditi brigu o radnicima", kaže Hrelja.

Podsjetimo, sindikalni čelnici jučerašnji su sastanak s ministrom rada i mirovinskog sustava Markom Pavićem te predstavnicima HUP-a napustili nakon samo 50 minuta jer, kako tvrde, ministar nije želio razgovarati o njihovim zahtjevima vezanima za prijedlog mirovinske reforme. Oštro se protive prijedlozima kako će se u mirovinu ubuduće ići sa 67 godina te će se strože penalizirati prijevremene mirovine.

Nakon što je ministar Pavić, kako tvrde, odbio razgovarati o njihovim zahtjevima, najavili su veliki prosvjed na koji će uz radnike između ostalih zvati i umirovljenike.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene