Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRESTANITE PALITI!

Na šibenskom području povećan broj požara, sedam milijuna kuna potrošeno je na gašenje: Vatrogasci uputili upozorenje građanima

Darko Dukić
Darko Dukić Foto: DNEVNIK.hr
Ukupni trošak gašenja požara za ovu godinu, na 8000 hektara opožarene površine je sedam milijuna kuna, priopćili su u utorak šibenski vatrogasci.

Na šibenskom području ove je godine povećan broj požara zbog nekontroliranog spaljivanja otpada na otvorenom, a samo u prvih sedam mjeseci ove godine zabilježeno je povećanje broja požara od 12,5 posto, priopćeno je u utorak na konferenciji za novinare u Šibeniku.

Policija je izvijestila kako je protiv pet osoba podnesena kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost, dok se u jednom slučaju radilo o namjernoj paljevini, navodi Šibenik In.

"Na raspolaganju imamo 146 profesionalnih vatrogasaca, 160 sezonskih, a nažalost ovaj požar u Zatonu koji je prema procjeni štete obuhvatio 3300 hektara, ukupni trošak intervencija na tome području (bez zračnih snaga) je 3.270.000 kuna, samo trošak akcije gašenja. Imali smo dakle trošak 460 vatrogasaca sa svim vozilom i onima što je došlo na ispomoć", naveo je županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić.

On je zamolio sve građane da se suzdrže od bilo kakvog loženja vatre na otvorenom prostoru u skladu s mjerama i odlukama od 1. lipnja do 1. studenog, a kasnije ide uz prijavu nadležnoj vatrogasnoj postrojbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dovršeno istraživanje Policija izvijestila: Požar kod Šibenika izazvali maloljetnici koji su bacili opuške u suhu travu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dovršeno istraživanje Policija izvijestila: Požar kod Šibenika izazvali maloljetnici koji su bacili opuške u suhu travu

"Očistite svoje okućnice i pristupne puteve da bi olakšali posao i sebi i nama. Sve one koji su zainteresirani za snimanje i objavljivanje na društvenim mrežama pozivam da se odmaknu od požara, jer želimo biti sigurni da nitko nepotrebno ne strada", naglasio je Dukić.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene