Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri odvojene akcije

Šibenik: Uhićeni dileri kokaina, marihuane i sintetičkih droga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U tri odvojene akcije šibenska policija je u poslijednjih nekoliko dana zaplijenila preko 300 grama kokaina, stotinjak tableta ecstazyja i gotovo 400 grama marihuane te pritvorila trojicu osumnjičenih preprodavača među kojima su dvojica Hrvata i državljanin Velike Britanije.

Protiv sve trojice podignute su kaznene prijave zbog neovlaštenje proizvodnje i prometa drogama, izvijestio je danas načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Ivica Kostanić.

Najznačajniji "ulov" dogodio se u petak, 19. srpnja, kada je na autocesti u blizini čvora Pirovac policijski 'presretač' zaustavio BMW u kojem je bio 52-godišnji Zagrepčanin s 300 grama kokaina.

Pročitajte i ovo Uhićeno 10 ljudi zbog preprodaje droge Uhićenja u Puli i Zagrebu Pale dvije narkobande, uhićeno 10 ljudi, jedan je u šumi zakopao 12 kilograma kokaina Ilustracija U Španjolskoj Uhićen Crnogorac s Interpolove tjeralice: Pogledajte kakav je show napravio prije nego što je pao policiji u ruke

>> Uhvaćen diler sa 300 grama kokaina

Pregledom vozila službeni pas za detekciju droga Ajax reagirao je na nešto u prednjem djelu i prtljažniku, kazao je Kostanić. Zbog sumnje da je riječ o drogi policija je zaplijenila automobil koji je potom uz sudski nalog pretražen u krugu Policijske uprave. U prtljažniku je pronađeno 104 grama kokaina, na lažnom dnu limenke još 195,6 grama, a u upravljaču 1,7 grama "bijelog praha".

Drugu zapljenu šibenska policija zabilježila je 21. srpnja u večernjim satima na otoku Murteru gdje je uhićen 32-godišnji Britanac s čak 122 komada ecstazyja, 18,2 grama metamfetamina i 3,1 grama marihuane. Kod sebe je također imao i 29.510 kuna, 140 funti, 60 eura i 5.000 laoškog novca, što mu je policija oduzela sumnjajući da ga je stekao preprodajom droga.

>> U Hrvatskoj se od 2010. pojavilo 44 novih vrsta droga

 Nešto manje od 390 grama marihuane policija je otkrila u obiteljskoj kući 39-godišnjaka s područja Tribunja kojemu je oduzeta i stabljika kanabisa visine 176 centimetara. U kući je imao i opremu za uzgoj ilegalnog bilja - lampe sa žaruljama koje produciraju dnevno svjetlo, digitalni termometar i vodenu pumpu za kisik.

U šibenskoj policiji izvijestili su i da su ove godine imali 50-postotni porast zaplijena droga u odnosu na isto razdoblje lani. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene