Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bajsu bi to bio uspjeh

'Sezona kao lani ili s blagim minusom'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uže Povjerenstva hrvatske Vlade za koordinaciju i praćenje aktivnosti za ovu turističku sezonu, koje je danas održalo sastanak na jednom od najmodernijih trajekata Jadrolinijine flote Jurju Dalmatincu, na redovitoj liniji Zadar-Preko, očekuje da će rezultat ove turističke sezone biti na razini lanjske ili s blagim minusom.

'Nadamo se da ćemo ostvariti rezultate na razini lanjskih ili s blagim minusom, što s obzirom na trenutačnu gospodarsku situaciju u svijetu znači uspjeh', kazao je ministar turizma Damir Bajs te istaknuo da najveći broj turista ove godine boravi u kampovima i privatnom smještaju dok je hotelski smještaj za sada u padu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi ministar o izborima 'Vladajuća koalicija odlično funkcionira' Slika nije dostupna Bajs pršti optimizmom Unatoč incidentima: Turiste u Hrvatsku privlači sigurnost

>> Bajs glasovao za zakon iako je bio protiv

Ministar turizma najkonkurentnije gospodarske grane u Hrvatskoj očekuje zadovoljavajuće rezultate kada je u pitanju turistička sezona s obzirom na to da se broj turista svakog vikenda povećava i da su brojke, koje su još uvijek u minusu, sve bliže prošlogodišnjim rezultatima. Na sastanku vladina Povjerenstva najavljen je i nastavak obnove pomorske flote usprkos recesiji. Istaknuta je i sve veća sigurnost u pomorskom prometu, pa je ove godine zabilježen manji broj pomorskih nesreća.

Prema dosadašnjim rezultatima u Dubrovniku se očekuje porast prometa cruisera, što znači izravan dobitak za grad Dubrovnik, ali i za hrvatski turizam općenito. Porast bilježi i nautički turizam, za 1,4 posto više nego lani, a kao posebnost istaknuto je da sve veći broj nautičkih turista odlazi sve južnije zbog autocesta i boljih cestovnih veza. Zabilježen je i porast broja mega jahti koje tijekom ljetnih mjeseci borave u našim marinama.

Dosadašnji ostvareni rezultati, za koje Povjerenstvo smatra da su u datim okolnostima zadovoljavajući, takvi su jer je, kako je istaknuo ministar Bajs, ove godine uspostavljena veća povezanost između javnog i privatnog sektora, a također su uložena i veća sredstva iz Ministarstva za internetsku promidžbu i pojedine turističke kampanje s kojima s privukao određeni broj turista.

Prošli vikend nadišao je očekivanja dolazaka broja gostiju, a u idućim vikendima se također očekuje veći broj turista, što bi bilo vrlo značajno za ovogodišnju hrvatsku turističku sezonu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene