Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi ministar o izborima

'Vladajuća koalicija odlično funkcionira'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i glavni tajnik HDZ-a Branko Bačić izjavio je da vladajuća koalicija odlično funkcionira.

Bačić je dodao da će odluku o načinu izlaska na parlamentarne izbore njeni članovi donijeti u zajedničkom dogovoru. Prije dva dana, naime, na zajedničkom su ručku bili premijerka Jadranka Kosor i predsjednik HSS-a Josip Friščić, a mediji nagađaju da je jedna od tema razgovora bila i pitanje o načinu izlaska članova koalicije na predstojeće parlamentarne izbore.

Pročitajte i ovo Predrag Štromar i Andrej Plenković U tri izborne jedinice HNS dogovorio izlazak na izbore s HDZ-om: "Očekujemo jedan do dva mandata" Koalicija u središnjici SDP-a Predstavljena koalicija "Rijeke pravde": "Građani su najveća rijeka koja će odnijeti sav talog i smrad koji nam se nakupio u 30 godina"

 >> 'Izbori će biti krajem 2011. i neće biti prijevremeni'

Koalicija odlično funkcionira, a odluku o načinu izlaska na izbore donijet ćemo zajedno s članovima koalicije, kazao je kratko Bačić novinarima ispred Banskih dvora uoči današnje sjednice Vlade.

Ministar turizma i potpredsjednik HSS-a Damir Bajs rekao je kako nije vijest da je održan sastanak dvaju predsjednika stranaka vladajuće koalicije, već bi, kaže, vijest bila da se predsjednici ne sastaju.

'Ovaj put su izabrali formu ručka, a predsjednik Friščić kazao mi je da se razgovaralo o pitanjima ulaska Hrvatske u EU i to je bio osnovni okvir razgovara', kratko je naveo Bajs dodajući kako nema informacije da se razgovaralo i o tome na koji će način HDZ i HSS izaći na predstojeće parlamentarne izbore, samostalno ili u koaliciji.

Bajs: Odnosi između HFP-a i Orca nisu uvijek bili idilični

Bajs je, upitan o odnosu Vlade i francuske tvrtke Orco, vezano uz Sunčani Hvar, kazao kako je očito da odnosi između HFP-a kao predstavnika države i Orca nisu bili uvijek idilični što je, kaže, rezultiralo sadašnjom situacijom. Dodao je kako partnerstvom oko Sunčanog Hvara nije bila zadovoljna ni lokalna zajednica.

Bajs naglašava kako je bitno da svatko ispuni svoj dio ugovora. 'I HFP kao predstavnik države, ali i da Orco ispuni ono što se od njega očekuje, a to je ulaganje i razvoj unutar Sunčanog Hvara gdje očito postoje problemi koji su vezani uz neke investicije', naveo je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene