Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedno misli, drugo radi

Bajs glasovao za zakon iako je bio protiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Damir Bajs rekao je novinarima prije predstavljanja projekta o destinacijskome menadžmentu u Ministarstvu turizma da je za Zakon o medicinskoj oplodnji glasovao u dogovoru s predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem.

Objasnivši da je prije sjednice Vlade Republike Hrvatske, na kojoj se razgovaralo o zakonu o umjetnoj oplodnji, Friščiću rekao kako možda nije spreman glasovati za taj zakon, Bajs je rekao da su se ipak dogovorili da će za nj glasovati, a Friščić će opet pokrenuti unutarstranačku raspravu 'jer se neke stvari u tom zakonu moraju ponovno sagledati'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bliže smo SAD-u i Kanadi A evo kakvi su zakoni o umjetnoj oplodnji u europskim zemljama... Slika nije dostupna 'Dobro je više kandidata' Bajs u utrci za predsjednika HSS-a

Budući da bi njegovo glasovanje protiv tog zakona prerano otvorilo teme unutar same stranke, kako je rekao, Bajs je poštovao dogovor s Friščićem, koji je nakon toga ispunio što je obećao, na čemu mu je ministar danas pred novinarima i zahvalio. Bajs je istaknuo i kako je očito da je u HSS-u bilo više onih koji su, osim njega, smatrali da zakon treba preispitati. Vrlo je važno, kako je rekao, to što je pridonio da se u stranci o tome ponovno razgovara i da nakon dugo vremena u njoj 'dođe do promjene nekog stava'. 'Ta je promjena i javnosti najavljena prije dva ili tri tjedna, a ne sada', dodao je Bajs.

Istaknuo je i da ne žali ni zbog čega, osim povrede privatnosti svoje obitelji. Kako je rekao, njegovo političko djelovanje i glasovanje ne daje nikome pravo da ulazi u njegov privatni život. Ističući kako se ono 'što se sada tiče njega i njegove obitelji sutra može ticati bilo koga' Bajs je, odbivši odgovarati na bilo koje pitanje vezano uz tu temu, rekao kako kao političar nikada ne daje izjave o privatnom životu, a vrlo rijetko o unutarstranačkim stvarima HSS-a. (Hina)

Podržavate li Prijedlog zakona o potpomognutoj oplodnji, koji neki smatraju previše konzervativnim?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene