Obavijesti Video Pretražite Navigacija
policija poziva na oprez

Stradale srne i divlje svinje: Šest vozila naletjelo na divljač u Istri tijekom vikenda

Ilustracija
Ilustracija Foto: Tea Cimas/Cropix
Čak šest naleta vozilom na divljač zabilježeno je tijekom vikenda na istarskim prometnicama, pri čemu je na vozilima nastala materijalna šteta, dok su životinje u većini slučajeva uginule, izvijestila je istarska policija te je pozvala vozače da na cestama izvan naselja pripaze na neočekivanu pojavu divljači.

U naletima koji su se dogodili od petka ujutro do subote navečer stradale su srne i divlje svinje, dok je u jednom slučaju neutvrđena životinja preživjela i otišla.

Policija je pozvala vozače da na cestama izvan naselja obrate pažnju na neočekivanu pojavu divljači, posebice na mjestima gdje na to upozorava prometna signalizacija.

Napominje da je vozač koji naleti na životinju odgovoran prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je razlog kršenje prometnih propisa, primjerice vožnja neprilagođenom brzinom kretanja.

Pulska gradska uprava nedavno je izvijestila da se u ponedjeljak nastavljaju provoditi aktivnosti izlučivanja prekomjernog broja divljih svinja koje su provedene prošle godine.

Pročitajte i ovo Grafiti na Mimari Inspiracija za grafite FOTO "Di si radosti" i "Di si lipa": Pogledajte grafite koji su osvanuli u Zagrebu

U skladu s mjerama propisanim Programom zaštite divljači za područje Grada Pule nastavlja se plan provedbe mjera za sprječavanje šteta od divljači oko naselja Veli Vrh, Štinjan, Dolinka i Marsovo polje.

"Navedene aktivnosti nastavak su provedbe Protokola za postupanje prilikom izlučivanja divljači i ostalih životinjskih vrsta koji se temelji na obvezama koje za Grad Pulu proizlaze iz Programa zaštite divljači za područje grada Pule, izrađenog prema odredbama Zakona o lovstvu", poručili su iz Grada Pule.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene