Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fiskalizacija

Serveri podnijeli i subotnju kupovinu, bez zastoja zaprimili gotovo 4.000.000 računa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Serveri Porezne uprave za fiskalizaciju prošli su još jedan veliki test.

Nakon što je Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom stupio na snagu stigla je i prva subotnja kupovina, koju su serveri podnijeli bez zastoja. Tijekom subote 5. siječnja 2013. godine sustav je zaprimio 3.998.255 zapisa za račun od 10.816 OIB-a te 1.268 zapisa za poslovni prostor od 684 OIB-a, priopćilo je Ministarstvo financija.

Pročitajte i ovo Tržnica - 2 Veliko nezadovoljstvo U godini uvođenja eura najviše primjedbi na neprimjeren rast cijena: Treba nam dvaput više novca Turisti na hrvatskoj obali - 1 Inflacija i fiskalizacija Rekordne turističke brojke za špicu, ali...: "Činjenica je da hrvatski građani plaćaju cijenu jake sezone"

>> Fiskalne blagajne na testu rasprodaja: Stizalo 80 računa u sekundi!

U razdoblju od 27. prosinca 2012. od 10:00 sati, kada je Porezna uprava obveznicima fiskalizacije u prvoj fazi omogućila pristup produkcijskoj okolini sustava fiskalizacije, do 6. siječnja 2013. u 7:00 sati sustav je zaprimio 20.300.660 računa od 11.508 različitih OIB-a, te 53.141 zapisa za poslovne prostore obveznika fiskalizacije od 11.233 različitih OIB-a, stoji u priopćenju.

'Želimo naglasiti da od samog početka produkcijskog rada pa do danas nije bilo niti jednog prekida u radu sustava fiskalizacije, niti je sustav radio otežano na bilo koji način. Naime, Porezna uprava na dnevnoj bazi ima potpuni uvid u broj zaprimljenih računa, broj obveznika fiskalizacije koji ih izdaju te broj poslovnih prostora koji se spajaju na server Porezne uprave'.

Građani fiskalne račune, s datumom izdavanja najranije od 1.1.2013., mogu provjeriti na internetskoj stranici Porezne uprave: http://www.porezna-uprava.hr/fiskalizacija/fiskalizacija_provjera.asp.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene