Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni poticajima

Seljaci prosvjedovali, evo što im je poručio ministar Jakovina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski seljaci nezadovoljni su isplatom poticaja i cjelokupnom politikom tog sektora. Stoga traže sastanak s premijerom i resornim ministrom.

Tristotinjak seljaka nezadovoljnih isplatama poticaja okupilo se danas na Markovom trgu uoči sjednice Vlade. Seljaci su poručili kako ovim okupljanjem žele dati do znanja kakvih sve problema ima u poljoprivrednom sektoru te su naglasili da se žele sastati s premijerom i ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom.

Imamo čak i prijedloge rješenja u interesu svih poljoprivrednih proizvođača, malih, srednjih, velikih i svih građana i nemamo to kome reći jer ministar nema sluha za komunikaciju', kazao je Stjepan Krunovec iz Udruge poljoprivrednih proizvođača.

Pročitajte i ovo Prosvjed na Markovu trgu - 1 Nezadovoljni Vladom Tisuće ljudi stigle na prosvjed, evo što su rekli reporterima Dnevnika Nove TV: "Dosta mi je odvratnosti, krađe, pljuvanja u lice" Transparenti prosvjednika - 10 "Dosta je!" VELIKA FOTOGALERIJA Pogledajte transparente prosvjednika na Markovu trgu

>> Jakovina: Ne pristajem na bilo kakve ultimativne zahtjeve!

Ministar im je pak poručio kako svatko ima pravo na prosvjed, ali da oni za to sada doista nemaju razloga. 'Od 233.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva koji su registrirani u Hrvatskoj, kad ih 10, 20, 100 ili 300 traži, želi na silu, prijem u Vladi, kod ministra ili premijera – trebamo li uvijek trošiti vrijeme na takve?', kazao je Jakovina. Isto tako, rekao je kako će 'do 30.6. biti isplaćena zadnja lipa predviđenih potpora u poljoprivredi'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene