Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažni euri

Sedmorici krivotvoritelja novca određen istražni zatvor, jedan u bijegu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud poslijepodne je odredio jednomjesečni istražni zatvor za sedmoricu osumnjičenih pripadnika skupine koju se tereti da je držala prvu ilegalnu tiskaru eura u Hrvatskoj i u optjecaj stavila više od 180.000 krivotvorenih eura, no jedan od njih se nalazi u bijegu.

Istražni zatvor svima je određen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela, s obzirom da su svi od ranije evidentirani kao počinitelji raznih nedjela, među kojima je i krivotvorenje.

Nekima je istražni zatvor određen i zbog opasnosti da bi na slobodi mogli utjecati na svjedoke, dok je osumnjičeniku koji nije dostupan kao osnov za istražni zatvor određen i bijeg, izjavio je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

>>
Pronađena tiskara u kojoj se odštampalo 180.000 lažnih eura!

U zajedničkoj akciji policije i Europola 'Confictus', što na latinskom znači krivotvorina, na širem području sjeverozapadne Hrvatske uhićeno je ukupno 19 osoba, od kojih je 11 jučer ispitano u zagrebačkom sjedištu USKOK-a.

>> Lažni euri: Sudac odlučuje hoće li uhićeni ostati u istražnom zatvoru

S obzirom da se jedan od osumnjičenika za koje je USKOK tražio istražni zatvor nalazi u bijegu šestorica glavnih osumnjičenika danas su dovedena na zagrebački Županijski sud koji je odlučivao o zahtjevu tužiteljstva da ih se tijekom istrage liši slobode.

Ravnateljstvo policije jučer je izvijestilo da je zaplijenjeno 3.406 novčanica od po 50 eura te da je pronađeno i 189 krivotvorenih novčanica od 50 funti. No, još nije poznato jesu li i funte napravljene u tiskari otkrivenoj na području Bjelovara.

Prema pisanju medija skupina je uhićena nakon što je otkup veće količine lažnih novčanica dogovorila s prikrivenim policijskim istražiteljem. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Ukradeni brak jazavčar nestao u srijedu Ovaj je pas ukraden, traže ga policija i vlasnik: "Vrijedi nekoliko tisuća eura" Policija istražuje smrt Ukrajinca Uhićen je FOTO Policija otkrila tko je ubio Ukrajinca u Slavonskom Brodu, objavili i što je s ostalim privedenima

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene