Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv skladištenja otpada

SDP stao na stranu ravnateljice Ruđera Boškovića Danice Ramljak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska organizacija SDP-a Zagreba se oštro usprotivila Vladinoj najavi smjene ravnateljice Instituta Ruđer Bošković Danice Ramljak.

I to zbog njenog odbijanja potpisivanja Ugovora o skladištenju nisko i srednje radioaktivnog otpada na Institutu smještenom u širem centru Grada Zagreba. Nasilje i prisila nisu način rješavanja problema skladištenja otpada, tim više jer je, po njihovom mišljenju, upravo Vlada odgovorna je za nastali problem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završila peticija Zeleni predali više od 11 tisuća potpisa protiv otpada na Ruđeru Slika nije dostupna U Upravnu zgradu Provalili u Institut Ruđer Bošković

>> Kalinić: Mnogi radioaktivni otpad bace bilo gdje!

Vlada je na zatvorenoj sjednici i bez prethodne javne rasprave krajem prošle godine, donijela Odluku o skladištenju radioaktivnog otpada u sklopu Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu, kao središnjeg skladišta nisko i srednje radioaktivnog otpada iz cijele Hrvatske.

'Ramljak je stala u obranu građana'

Za provedbu te Odluke Vlade zadužen je Državni zavod za zaštitu od zračenja i to na način da bez prethodne javne rasprave i informiranja javnosti o razlozima takvog rješenja potpiše ugovor sa Institutom o skladištenju otpada unutar centra grada Zagreba.

U priopćenju se podsjeća kako preporuke Međunarodne agencije za atomsku energiju predviđaju da se dugotrajno skladištenje radioaktivnog otpada ne smješta unutar gusto naseljenih područja. Danica Ramljak je odbijanjem potpisivanja Ugovora postupila odgovorno i stala je u obranu zakonitosti, struke, građana Grada Zagreba i cjelokupne javnosti za što zavređuje priznaje, a ne smjenu, poručuje se u priopćenju zagrebačkih SDP-ovaca, koje je potpisao predsjednik Davor Bernardić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene