Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTVRĐENO DNEVNIKU NOVE TV

SDP-ova zastupnica Marina Opačak Bilić pod izvidima DORH-a zbog sumnji u gospodarski kriminal

Protiv SDP-ove zastupnice Marine Opačak Bilić traju izvidi zbog sumnji u kaznena djela vezana za gospodarski kriminal - potvrdili su Dnevniku Nove TV iz Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu. Autora kaznene prijave protiv više osoba nisu naveli, no tamošnji poduzetnik Željko Garić potvrdio nam je da ju je on napisao.

Tvrdi da je Opačak Bilić, prije nego što je postala saborska zastupnica, potpisala fiktivnu prodaju pet radnih strojeva u vrijednosti od 5 i pol milijuna kuna tvrtki Brod iz Podcrkavlja. 

Pročitajte i ovo Marko Vešligaj (SDP) Želi zastupati interese ljudi iz Hrvatske Vešiglaj (SDP): "U Europskom parlamentu zastupat ću Zagorje" Screenshot Peđa Grbin "Naša je pozicija jasna" Grbin nakon pregovora s Domovinskim pokretom: "Ono što je na stolu nije im neprihvatljivo, istaknuli smo dvije stvari"

"Normalno da je to fiktivno čim su izdali račune 17.4., a 5. 4. traže predstečajnu nagodbu, gdje oni opraštaju 70 posto. Da li je to moguće da vi izdate račune na 5,4 mil kuna, a nakon 15 dana opraštate ili bacite četiri u Savu. I Porezna uprava nikom ništa, Državno odvjetništvo nikom ništa", kaže autor prijave Željko Garić.

Marina Opačak Bilić Željko Garić, autor kaznene prijave protiv Marine Opačak Bilić Foto: DNEVNIK.hr

Njezina tvrtka je, inače, bila i najveći donator u kampanji Zorana Milanovića s čak 150 tisuća kuna. Opačak Bilić i dalje je bez komentara, no doznajemo da se kolegama u stranci pravdala da je prijavljuje lokalna konkurencija.

"Dolaskom na čelo SDP-a uveo sam nultu stopu tolerancije na bilo kakve nezakonitosti, posebno one s elementima korupcije, sukoba interesa i zlouporabe u gospodarskom poslovanju. Ispitat ćemo sve dostupne informacije i okolnosti o navedenom slučaju te nakon toga donijeti odluku o budućnosti zastupnice Opačak Bilić u stranci", rekao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene