Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SDP-ovci biraju

Saznajte nove potpredsjednike SDP-a!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP je danas izabrao četiri potpredsjednika, 17 članova Predsjedništva stranke te 103 člana Glavnog odbora.

Na konvenciji u zagrebačkom Domu sportova izabrana su četiri potpredsjednika stranke. Radi se o Rajku Ostojiću, Zlatku Komadini, Milanki Opačić i Gordanu Marasu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raspad gradske organizacije Trinaest vukovarskih SDP-ovaca podnijelo ostavku pa oplelo po Grbinu: "Dao si riječ, prevareni smo" Hod za život Istaknuli problem femicida Osječki SDP oštro reagirao na Hod za život: "Dio su agende koja povezuje klečavce i hodače"

Ostojić je dobio 1216 glasova delegata, Maras 1094 glasova, Opačić 850, a Komadina 834 glasa. Osim njih za potpredsjednike su se kandidirali i Arsen Bauk, Branko Grčić, Željko Jovanović i Mirando Mrsić.

Zoran Milanović čestitao je pobjednicima. 'Ovaj tim borit će se za stranku, Hrvatsku i bolju budućnost svih nas', poručio je.

Izabrano 18 članova Predsjedništva

U SDP-ovo Predsjedništvo, koje s predsjednikom stranke Zoranom Milanovićem broji 18 članova, izabrani su ministar zdravlja Rajko Ostojić (1532 glasa), predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić (1472 glasa), bivši ministar prometa Zlatko Komadina (1458), ministar poduzetništva Gordan Maras (1429), ministar uprave Arsen Bauk (1326), potpredsjednik Vlade Neven Mimica (1291), potpredsjednica Vlade Milanka Opačić (1153), potpredsjednik Vlade Branko Grčić (1127), vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (1075), ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić (1059), ministar rada Mirando Mrsić (1056), ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović (999), predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem (983), predsjednica osječkog SDP-a Biljana Borzan (858), gradonačelnik Jastrebarskog Mihael Zmajlović (801), sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel (540) i SDP-ovac Vedran Babić (394).

U prvi krug za Predsjedništvo nisu prošli Mirela Holy, Ranko Ostojić i Vojko Obersnel, iako je on Milanoviću bio jedan od najbližih suradnika.

Biranje članova Predsjeništva i Glavnog odbora

'Idemo raditi', poručio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović članovima svoje stranke koji su se, pod sloganom 'Srce dobrih promjena', danas okupili na 12. konvenciji na kojoj su, tri tjedna nakon što su Milanovića potvrdili za predsjednika, izabrali potpredsjednike te članove SDP-ovog Predsjedništva i Glavnog odbora.

Burnim aplauzom SDP-ovci su pozdravili Milanovićevo prvo obraćanje kojim je otvorio Konvenciju, a kojim je stranačke kolege pozdravio kao članove pobjedničke stranke i pobjedničke koalicije.

'Čestitam na pobjedi, idemo raditi', poručio je Milanović SDP-ovcima.

Gotovo 2300 SDP-ovih delegata pozvano je na Konvenciju na kojoj su između 34 kandidata izabrali 17 članova Predsjedništva, od kojih se 13 bira po regionalnoj kvoti (po dva iz pet regija i tri iz Zagreba), a četiri na nacionalnoj razini.

>> Smjena generacija u SDP-u, na jedno mjesto dva kandidata

Najviše kandidata za članove Predsjedništva dolazi sa zagrebačkog područja, njih 11, a slijedi Dalmacija odakle dolazi 7 kandidata. Među kandidatima je i većina SDP-ovih ministara u Vladi.

Koristeći sustav elektronskog glasovanja SDP-ovci će birati i 103 člana Glavnog odbora i to između 364 kandidata.

 

PRIJENOS UŽIVO MOŽETE PRATITI OVDJE

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene