Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presjedništvo odlazi u povijest

Smjena generacija u SDP-u, na jedno mjesto dva kandidata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U SDP-u bi moglo doći i do smjene generacija - one koja je dosad vodila stranku, i onih mlađih čije su ambicije porasle.

Ovo predsjedništvo odlazi u povijest. Bira se novo. Iako se broj fotelja u vrhu stranke povećao - gužva je velika. Na jedno mjesto - dva kandidata.

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći"

Mlade SDP-ove snage sve su jače. Afirmirali su se na funkcijama, žele u vrh stranke.

'Mi smo već sada u Vladi jedan dio ljudi koji su se afirmirali u proteklom mandatu i angažirali imamo i jednog od najmlađih premijera u cijeloj Europskoj uniji tako da SDP je uvijek bio otvoren prema novim ljudima', rekao je ministar poduzetništva Gordan Maras.

>> Službeni rezultati: Milanović sljedeće četiri godine na čelu SDP-a

Milanka Opačić i Zlatko Komadina žele ostati u potpredsjedničkim foteljama. Arsen Bauk, Željko Jovanović, Boris Šprem, Neven Mimica - samo su neki koji bi na njihovo mjesto. Komadina ne vjeruje da će snositi posljedice zbog toga što je od ministarske funkcije odustao.

'Stranka ima svoj habitus svoj način rada dugo se mi znamo i činimo taj SDP prema tome pustimo delegate da odluče. Ako ne bude povoljno za vas kako će te se postaviti? Jedino sudbinski u životu vam je - rođenje i smrt', kaže Zlatko Komadina.

Sudbinska formula kako postati potpredsjednik vrlo je jednostavna. Prvo treba probiti zid u predsjedništvo. A zid probija pola Vlade.

'Činjenica kad je u pitanju SDP, da je SDP uvijek do sad znao izabrati i da će sutra ponovno izabrati ljude za koje vjeruje da mogu povesti i u novu pobjedu na lokalnim izborima', uvjeren je Davor Bernardić.

A činjenica je i da će ovi unutarstranački izbori biti svojevrsna test proba za one lokalne.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene