Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova runda 'okršaja'

SDP o svojem planu oporavka, Kosor o vladinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijerka Jadranka Kosor danas će na sjednici Vlade izvijestiti o tijeku realizacije investicijskih projekata, koje je Vlada označila kao ključne u procesu gospodarskog oporavka zemlje.

I dok će premijerka braniti poteze Vlade, za koje u Banskim dvorima uvjeravaju da vode cilju što bržeg gospodarskog rasta, oporbeni SDP održat će konferenciju za novinare na temu 'Kako napraviti gospodarski zaokret - rješenja SDP-a' te tako predstaviti svoj plan izlaska iz gospodarske krize.

Pročitajte i ovo Ilustracija TKO SE SVE RASPAO? Raspadi nakon izbora kompliciraju situaciju: Pogledajte kako sada izgleda jednadžba do 76 saborskih ruku Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

U ime SDP-a govorit će potpredsjednica stranke Milanka Opačić i potpredsjednik Kluba zastupnika SDP-a Slavko Linić. Očekuju se novi napadi vodeće oporbene stranke na gospodarsku politiku HDZ-ove Vlade, koja uvjerava da stvari idu u u željenom smjeru.

Podsjetimo, 3. ožujka iz Ministarstva financija su poručili kako Hrvatska izlazi iz krize te da prihodi proračuna rastu. Najgore je iza nas, poručili su iz Ministarstva financija. Potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević najavio je deset novih mjera za uklanjanje investicijskih barijera. Mjere će se, rečeno je, najviše doticati lokalne samouprave i prostornih planova.

>> Kosor: To je primjer kako se gradi Hrvatska

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor je prekjučer nazočila otvaranju novog proizvodnog pogona samoborske tvornice vijaka Div u kojem bi posao trebalo naći 350 radnika. Kosor je tada izjavila kako kninska tvornica pokazuje i opravdava plan Vlade o najavljenom zapošljavanju. Pritom je navela kako je u prošloj godini hrvatski izvoz porastao za više o 18 posto, a na početku ove godine za 5,4 posto. Naglasila je da će Vlada i dalje biti uporna u postizanju rezultata koji su, kazala je, 'već vidljivi, ali kako bi oni bili i vidljiviji u gospodarskom oporavku zemlje'. 'To je pravi primjer kako se treba graditi u RH, kako treba ići naprijed i kako treba gledati u budućnost, za razliku od onih koji Hrvatsku svakodnevno uništavaju', rekla je Kosor.

No, teško je za očekivati da u oporbi stvari vide iz iste perspektive. S obzirom na to da se u Hrvatskoj istovremeno svakodnevno gase brojna radna mjesta, a nova zapošljavanja za sada se tek najavljuju, valja očekivati novu rundu verbalnih okršaja između dviju najjačih političkih stranaka u Hrvatskoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene