Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobuna u Gorskom kotaru

'Dogodit će nam se efekt Indijanaca, ali se nadamo da će nam dati rezervat'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
SDP Gorskog kotara krenuo je u otvoreni sukob sa stranačkom središnjicom u Zagrebu, ali i politikom Vlade. Išli su i kod župana Zlatka Komadine tražiti da se učini sve ne bi li se stopirao Zakon o regionalnom razvoju Hrvatske.

SDP Gorskog kotara optužuju Vladu da im novim pravilima blokira svaku mogućnost razvoja. Tvrde i da će neke općine i gradovi koje vodi i SDP morati biti ukinuti. Pravdu za Gorski kotar tražit će i sastankom sa zastupnicima s tog područja, a žele i poseban Zakon o Gorskom kotaru.

Pročitajte i ovo Siniša Hajdaš Dončić, potpredsjednik SDP-a IZBORNE KOMBINACIJE Hajdaš Dončić: "Čuo sam se s Milanovićem, predat ćemo mu mandate" Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Četiri SDP-ovca, dva HDZ-ovca i tri nezavisna načelnika i gradonačelnika iz Gorskoga kotara tvrde - novi Zakon o regionalnoj samoupravi nanijet će veliku štetu tom kraju.

'Problem je u tome da ćemo kroz tri godine izgubiti gotovo tri milijuna kuna, a to je 40 posto proračuna', rekao je Kristijan Rajšel, gradonačelnik Čabra (SDP) za Dnevnik Nove TV. Život u Gorskome kotaru teži je nego drugdje u Hrvatskoj, a to Vlada nije prepoznala smatraju čelni ljudi općina i gradova.

Novi Zakon i manji proračuni - donijeli bi manje posla poduzetnicima. 'Manje posla znači da će se pomalo gubiti i radna mjesta', kaže Josip Šoštarić, vlasnik građevinske tvrtke. Gubitak radnih mjesta i odlazak mladih samo su neki od problema.

'Broj općina i gradova neće se smanjivati'

Načelnici i gradonačelnici tvrde - na rubu smo egzistencije. 'Dogodit će nam se efekt Indijanaca - jednostavno će nas istjerati iz naših šuma i nadam se da će nam barem pružiti mjesto koje se zove rezervat', slikovito objašnjava Toni Štimac, načelnik općine Lokve.

Da to spriječe - zatražili su pomoć župana Zlatka Komadine i Županije. U Županiji kojom SDP suvereno vlada više od dvadeset godina - novi problem za tu stranku. Članovi nisu zadovoljni odnosom središnjice prema vjernim glasačima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene