Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolje iskoristiti izvore

SDP dijelio bočice: 'Vodu treba staviti u službu razvoja zemlje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradska organizacija SDP-a dijelila je danas građanima na Trgu bana Jelačića bočice vode simbolično poručivši da se voda, kao najvažniji strateški resurs kojim Hrvatska obiluje, treba staviti u službu razvoja zemlje.

Vodu, kao resurs kojim Hrvatska obiluje, treba adekvatno i još bolje iskoristiti, rekao je predsjednik GO SDP-a Davor Bernardić naglasivši da se hrvatski nacionalni interese trebaju staviti u službu razvoja zemlje.

Dužnost nas političara je da zaštitimo izvore pitke vode kojima je Hrvatska bogata, rekao je Bernardić koji drži da u zadnjih 20 godina nisu dobro iskorišteni prirodni potencijali koje, ističe, stranka želi staviti u funkciju.

Saborska zastupnica SDP-a Mirela Holy kazala je da je voda najvažniji strateški resurs. Za državu je važno da bude samoodrživa u opskrbi stanovništva zdravom vodom te u proizvodnji dovoljnih količina hrane i energije, kazala je Holy poručivši da će upravo na ta tri sektora biti naglasak buduće vlade, a 'kako bi se podiglo ukupno gospodarstvo'.

Drži i da u hrvatskom vodnom sektoru ima puno posla jer 'vlada žalosna situacija, odnosno, čak 40 posto stanovništva nije priključeno na vodovod, a od preostalih 60 posto samo je 30 posto priključeno na neke oblike pročišćavanja otpadnih voda'.

Navodi i da gubici iz vodovodne mreže u gotovo svim gradovima iznose 40 posto. U Zagrebu se, pored tih gubitaka i zastarjele vodovodne mreže, događa i kriminal, kazala je Holy najavivši konferenciju za novinare na kojoj će otvoriti problem šljunčarenja tj. nezakonite eksploatacije šljunka i 'nemoći države da to zaustavi'.

U akciji podjele vode građanima sudjelovali su i potpredsjednik GO SDP-a Gordan Maras, predsjednik Središnjeg savjeta GO SDP-a Rajko Ostojić te saborski i gradski zastupnici, članovi vodstva gradske organizacije i stranački aktivisti. (Hina)

Pročitajte i ovo Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku" Peđa Grbin predstavio listu za eu izbore Grbin o Plenkoviću: "Onaj koji je do jučer tvrdio da ga ne zanima ništa osim Hrvatske danas razmišlja o bijegu"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene