Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Svi se moramo pokloniti žrtvi Vukovara'

SDP: Dan sjećanja u Vukovaru izuzeti od svake vrste politikanstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz vukovarskog SDP-a u nedjelju su poručili kako Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. treba izuzeti od svake vrste politikanstva, te u tom smislu podupiru stav vukovarske Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata kako se Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pretvorio u remetilački faktor te se treba raspustiti.

"To su dani kada se svi moramo pokloniti žrtvi Vukovara, a osobne i političke nesuglasice ostaviti po strani. Nažalost, jedna mala grupa branitelja se isključivo radi vlastitih ambicija ponovno pokušava postaviti kao jedini autoritet u gradu Vukovaru, pa čak i na dane kada svi moramo biti jedinstveni oni opet prave umjetne podjele na 'njih' i 'sve ostale'", navode SDP-ovci u priopćenju.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin POSTIZBORNA KOMBINATORIKA Grbin o pregovorima s Domovinskim pokretom i Milanoviću: "Ja mu na tome zahvaljujem" Tonino Picula, zastupnik u EU parlamentu Kriva taktika Picula otvoreno o Milanovićevoj sudbini: "Potrebna je promjena na Pantovčaku"

Žalosnim smatraju da vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) i dalje podržava Stožer i njegova predsjednika Tomislava Josića, iako su im, ističu, i sami branitelji i velika većina udruga okrenuli leđa, te oni, "kako se sada sve više vidi, ne predstavljaju više nikoga osim njih samih".

"Još jednom pozivamo sve sudionike Kolone sjećanja da osobne, političke, svjetonazorske i ostale podjele ostavimo ovih dana sa strane. Da ne vodimo jeftinu politiku, nego da se poklonimo žrtvama Vukovara, jer one to zaslužuju", kažu u vukovarskom SDP-u.

Nakon što su Josić ovoga tjedna poručio kako će 18. studenoga u Koloni sjećanja u Vukovaru biti prisutna i "peta kolona", misleći na Vladu i njezino ustrajanje na postavljanje dvojezičnih natpisa u gradu, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Zdravko Komšić u subotu je ocijenio kako Stožer nije ispunio povijesnu zadaću radi koje je i osnovan. Kazao je i kako je Stožer izgubio potporu većine braniteljskih udruga i Hrvata u Vukovaru, zbog čega bi trebao biti raspušten. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene