Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Reakcija

SDP: Alarmantna zaduženost Holdinga potječe iz vremena dok je njime upravljao Bandić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački SDP, komentirajući današnje ocjene gradonačelnika Milana Bandić o alarmantnom stanju u gradskom Holdingu, poručuje da ta alarmantna zaduženost potječe još iz vremena kada je jedini član skupštine Holdinga bio Bandić.

"Problem zaduženosti Holdinga rezultat je poslovnih odluka uprave donesenih 2007. i 2008. godine, kupovina zemljišta Gredelja i Zagrepčanke, kojima je pala vrijednost i zbog kojih plaćamo skupe kamate, projekta izgradnje stanova u Sopnici-Jelkovec koji se ne prodaju, zaduživanja od 2,5 milijarde kuna na londonskoj burzi. Takve odluke donesene su neposredno prije financijske krize koja je pogodila Zagreb i Hrvatsku, a koju tadašnja uprava nije prepoznala na vrijeme. Tada je jedini član Skupštine Holdinga bio gradonačelnik Milan Bandić", odgovorio je gradski SDP na Hinin upit za komentar ocjena gradonačelnika da je bivša Uprava Holdinga dovela Zagreb na rub financijskog sloma.

Pročitajte i ovo Ilustracija usred zime Dio Zagrepčana ostao bez vode: Pukao je cjevovod, oglasio se Holding Tomislav Tomšević Građani nestrpljivi Tomašević otkrio što je pokazala analiza odrona te uputio pitanje Vladi: "Imate li problem s lokacijom koju ste sami izglasali?"

>> Bandić o krizi u Holdingu: Ili rezovi ili smanjivanje plaća pa i otkazi

Bandić je danas sazvao izvanredan sastanak u Gradskoj upravi na kojemu je pročelnike i članove uprave Holdinga izvijestio o alarmantnoj situaciji u toj tvrtki, koju je usporedio s Fimi medijom. Dug Holdinga procijenio je na oko 3 milijarde kuna, a tomu je dodao i višak od 2000 zaposlenika, za koje je rekao da su mimo kriterija i po političkoj podobmosti zapošljavani u Holdingu u zadnje četiri godine.

Bandić je rekao i da je u protekle dvije godine bezuspješno pokušavao ući u Holding s neovisnom revizijom.

Iz zagrebačkoga SDP-a ističu činjenicu da ne mogu biti zadovoljni poslovanjem i dinamikom restrukturiranja Hodinga u zadnjih nekoliko godina te dodaju kako je o tome u svojim izvješćima detaljno upozoravao Nadzorni odbor i Skupština društva. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene