Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Prijetnje stižu sa svih strana"

Vlasnik kruzera koji se gradi u Uljaniku prijeti kaznenim prijavama štrajkašima i Upravi

Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Brodogradilište Uljanik (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Kakva je budućnost škverova? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Kakva je budućnost škverova? (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Ima li Debeljak novca za međufinanciranje? (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/4 >>
Ne dopuste li iz Uljanika nastavak rada na polarnom kruzeru, odvjetnički tim brodovlasnika Scenic grupe podnijet će kaznene prijave protiv Štrajkaškog odbora i Uprave pulskog brodogradilišta, stoji u pismu odvjetnika Scenic grupe iz Australije, vlasnika kruzera koji se gradi u Uljaniku, a to je u četvrtak potvrdio i čelnik Štrajkaškog odbora Boris Cerovac.

"O tome smo raspravljali na današnjoj sjednici Štrajkaškog odbora. Situacija je doista teška i neizdrživa, prijetnje stižu sa svih strana, od brodovlasnika i kooperanata do samih radnika i političara. Radnici su već osmi dan u štrajku, kooperantima je i dalje ulaz u krugu brodogradilišta zabranjen, a hoće li se ta odluka promijeniti, ostaje da se vidi", izjavio je Cerovac, predsjednik Jadranskog sindikata.

Pročitajte i ovo Uljanik Stara uprava Državno odvjetništvo otvorilo istragu u Uljaniku: Milijunski bonusi i golema šteta Marin Lerotić slučaj Uljanik Lerotić pozvao Filipovića: "Brodogradnja je dio pulskog identiteta"

Novinare je zanimalo i kako tumači to što se u pojedinim medijima i njegovo ime pojavilo među osobama osumnjičenima za malverzacije u Uljaniku.

Naime, upravo je Cerovac kao predstavnik radnika bio član Nadzornog odbora Uljanik brodogradilišta od 2007. do 2013. godine, imenovan od strane tadašnjeg Radničkog vijeća.

Cerovac: Krenula je hajka na mene kako bi i mene ocrnili

"Ovo je veliki igrokaz, sada je krenula hajka na mene kako bi i mene ocrnili. Nitko još nije kontaktirao sa mnom, ako me policija pozove na razgovor, rado ću se odazvati. Uostalom, i prije otprilike dva mjeseca bio sam na razgovoru na policiji u svojstvu svjedoka. Stoga, tu sam, neka me zovu, ja ću se bez problema odazvati", izjavio je Hini.

Naglasio je da je i tada, kao član Nadzornog odbora Uljanik brodogradilišta, upozoravao na nepravilnosti u gradnji četiriju brodova s velikim gubitcima, tzv. balkova.

Inače, devetorica osumnjičenih za kaznena djela zlouporabe u gospodarskom poslovanju i jednu subvencijsku prijevaru u brodogradilištima Uljanik i 3. maj, ''tešku'' oko 1,2 milijarde kuna, ujutro su dovedena na Županijski sud u Rijeci, gdje je počelo saslušanje kod suca istrage Duška Tišme, koji će odlučiti o njihovu zadržavanju u istražnom zatvoru.

U akciji Uljanik privedeni su bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Gianni Rossanda, bivši predsjednik Uprave Uljanik grupe Anton Brajković, bivši članovi Uprave Marinko Brgić i Veljko Grbac, predsjednik Uprave 3. maja Maksimilijan Percan, direktor Uljanik plovidbe Dragutin Pavletić, direktor Uljanik Shipmanagmenta Darko Šorc, bivši direktor Uljanik brodogradilišta Silvan Kranjc.

Privedeni su i direktor Uljanik Pomorstva za usluge Elvis Pahljina, bivši direktor Uljanik brodogradilišta Eduard Milovan, te bivši direktori 3. maja Zdravko Pliško i Domagoj Klarić. Osumnjičeni su za kaznena djela zloporabe u gospodarskom poslovanju i subvencijsku prijevaru, počinjene na štetu brodogradilišta u Puli i Rijeci i državnog proračuna. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene