Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PIŠE BLOOMBERG

Sberbank ima ponudu za Agrokor, ali i ozbiljne uvjete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maksim Poletaev, prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanka, kazao je kako je njihov uvjet da stabilizacijski kredit od 100 milijuna eura, koji je banka ranije ove godine odobrila hrvatskom koncernu, bude tretiran kao najstarija tražbina.

Najveći Agrokorov kreditor, ruska banka Sberbank, spreman je odobriti nova financijska sredstva Agrokoru, ali ima određene uvjete.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Potpuni debakl u slučaju Agrokora: "Otvara se novi problem, a DORH je Todorića trebao pitati ključno pitanje vezano za rusku banku"

Naime, kako piše Bloomberg, Maksim Poletaev, prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanka, kazao je kako je njihov uvjet da stabilizacijski kredit od 100 milijuna eura, koji je banka ranije ove godine odobrila hrvatskom koncernu, bude tretiran kao najstarija tražbina. U suprotnom će sudjelovanje ove banke u financiranju Agrokora biti "beznačajno", rekao je Poletaev Bloombergu, a prenosi portal Finanz.

Agrokor je kod Sberbanka zadužen za više od milijardu eura, a ruska je banka ove nove uvjete iznijela nakon što je Hrvatski sabor izglasao tzv. lex Agrokor, po kojem će restrukturiranje banke provoditi Vladin povjerenik, a ne upravitelj kojeg imenuju vjerovnici, što je nakratko radio Antonio Alvarez III. U cilju restrukturiranja Agrokora banka je angažirala tvrtku McKinsey & Co. i ponudit će njene savjetničke usluge savjetu vjerovnika koncerna.

Sberbank je povjerenje u Ivicu Todorića izgubio zbog uočenih nepravilnosti u financijskim izvještajima koncerna. "Obitelj Todorić svaki tjedan imala je nešto novo, pojavljivali su se novi detalji o njihovim aktivnostima, iskrsnule su ove mjenice... Imat ćemo mnogo pitanja za revizorske tvrtke", kazao je Poletaev.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene