Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Antonio Alvarez III

Menadžer i izvođač dance hitova: Ovo je čovjek koji će voditi Agrokor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Antonio Alvarez III. novi je čelni čovjek Agrokora, potvrđeno je iz vrha Sberbanke. Alvarez je izvršni direktor za restrukturiranje u Europi u konzultantskoj kući Alvarez & Marsal i pjevač dance glazbe u bendu A3.

U sklopu tzv. standstill ugovora koji je Agrokor potpisao s vjerovnicima određena je funkcija Chief Restructuring Officera, ključne osobe za provedbu programa stabilizacije. Razgovori s potencijalnim kandidatima trajali su cijeli tjedan, a Bloombergu je danas iz vrha Sberbanke potvrđeno kako je izabran Antonio Alvarez III.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Analiza Mislava Bage Što će biti s Alvarezom ako Todorić zatraži aktiviranje lex Agrokora? Slika nije dostupna U očekivanju nove Uprave Računi i dalje u blokadi: ''Radnici Agrokora strahuju za svoje plaće''

Alvarez već 25 godina radi u privatnim i javnim kompanijama diljem Europe - od Velike Britanije, preko Njemačke, Francuske, Italije, Španjolske, Nizozemske, Luksemburga, Švicarske, Finske, Estonije i Rumunjske.

 

Getting ready to hit the course with some friends…

A post shared by A3 (@a3worldwide) on

Konzultantsku kuću Alvarez & Marsal ruski je Sberbank nedavno angažirao za osmišljavanje izlazne strategije u Agrokoru. Na službenim stranicama tvrtke piše kako je Antonio Alvarez III. sin osnivača tvrtke, koja je vodila i stečaj velike američke banke Lehman Brothers.

Javnost će zanimati i da tvrtku Alvarez & Marsal konkurenti često optužuju da tijekom restrukturiranja učestalo pomažu vlastitim partnerima i povezanim tvrtkama. Tako su tijekom stečaja banke Lehman Brothers zajedno s pravnom tvrtkom Weil Gotshal zaradili više od milijardu dolara, pa je stoga stečaj investicijske banke Lehman Brothers proglašen najskupljim u povijesti.

Plenković s dobavljačima u Banskim dvorima 9:30

Premijer Andrej Plenković sastaje se s dobavljačima koncerna u 9:30 sati u Banskim dvorima.

Uz predsjednika Vlade bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, te ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Nakon sastanka premijer Plenković održat će konferenciju za medije.

 

I woke up like this…

A post shared by A3 (@a3worldwide) on

Antonio Alvarez III. rođen je na Filipinima, diplomirao je na sveučilištu Notre Dame, a MBA (Master of Business Administration) dobio je na američkom sveučilištu Cornell. Aktivno govori francuski i engleski, a pasivno talijanski i španjolski. Potencijalni budući šef Agrokora ima i zanimljiv hobi. Pod pseudonimom "A3" bavi se glazbom, izvodi dance glazbu te nastupa po klubovima. Rekreativno se bavi i golfom, a životni moto mu je "učiniti svemir boljim mjestom". Pogledajte i neke od njegovih dance hitova. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene